‘Grey’s Anatomy’ keert pas in de lente terug: dit is waarom

Grey’s Anatomy telt elk jaar een soort winterstop. Maar deze keer duurt die pauze wel héél lang. Eind vorig jaar waren de eerste zes afleveringen van seizoen 17 te zien. Op het tweede deel van dat seizoen moeten we nog wachten tot in maart. En natuurlijk zit de coronacrisis daar voor iets tussen.

Grey’s Anatomy was één van de weinige series die tijdens de coronacrisis nieuwe afleveringen kon opnemen. Fans waren dan ook euforisch toen de eerste afleveringen van seizoen 17 eind 2020 op de wereld werden losgelaten. Het ging om zes nieuwe afleveringen.

Op de volgende tien moeten ze wachten tot na een ‘winterstop’. Die last Grey’s Anatomy elk jaar in. Maar anders is de tweede reeks afleveringen van een seizoen vanaf eind januari of begin februari te zien. Da’s nu duidelijk niet het geval.

Op één na kortste seizoen

De coronacrisis heeft daar uiteraard iets mee te maken. Door de vele veiligheidsmaatregelen was het namelijk heel moeilijk om de opnames aan hetzelfde tempo als anders te laten verlopen. Het 17de seizoen van Grey’s Anatomy telt dan ook maar 16 afleveringen. Enkel het allereerste seizoen van de reeks telde er nog minder, amper negen.

Op televisie blijven

Aangezien Grey’s Anatomy seizoen 17 uit maar 16 afleveringen bestaat, kunnen er ook minder weken gevuld worden met afleveringen. De makers van reeks wilden toch het hele televisieseizoen vullen. Daarom hebben ze beslist om een langere winterstop in te voeren. Fans zullen dus nog even geduld moeten hebben voor ze Meredith Grey (Ellen Pompeo) terug zullen zien.

Vanaf 4 maart verschijnt opnieuw elke week een aflevering van Grey’s Anatomy. De finale van seizoen 17 wordt in mei uitgezonden. Dat we in dat seizoen meer van McDreamy (Patrick Dempsey) zullen zien, staat al vast. Of ook George O’Malley (T.R. Knight) nog eens terugkeert, valt nog af te wachten.

Meer
Lees meer...