Vrees voor hack bij Ticketmaster en Live Nation: 560 miljoen klanten getroffen

Het hackerscollectief ShinyHunters beweert dat het de persoonlijke data en betalingsdetails van maar liefst 560 miljoen klanten van Ticketmaster en Live Nation in handen heeft. De groep heeft naar eigen zeggen klantgegevens bemachtigd. Het gaat onder andere om namen, adressen, kredietkaartnummers, telefoonnummers en andere betalingsdetails.

Het nieuws over de cyberdiefstal werd voor het eerst gemeld door Australische media en is inmiddels bevestigd door de Australische autoriteiten. Deze autoriteiten werken samen met Ticketmaster om de omvang van de schade in kaart te brengen en verdere stappen te ondernemen.

Data te koop op BreachForums

Volgens het Australische vakmedium Cyber Daily zijn de gestolen gegevens te koop aangeboden op de online marktplaats BreachForums. ShinyHunters beweert in een post met de titel ‘Live Nation / Ticketmaster’ dat de gegevens van 560 miljoen klanten zijn verzameld in 16 verschillende mappen en bestanden, elk tientallen gigabytes groot. De gevraagde prijs voor de complete dataset bedraagt 500.000 dollar.

Antitrustzaak tegen Live Nation

Deze cyberaanval komt op een ongelegen moment voor Live Nation, de moedergroep van Ticketmaster. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft vorige week een antitrustzaak aangespannen tegen de concertgigant. In deze aanklacht wordt Live Nation beticht van het misbruiken van zijn dominante marktpositie.

De combinatie van deze juridische strijd en de recente datadiefstal plaatst Live Nation en Ticketmaster in een uitdagende positie. Klanten worden aangeraden om hun bankgegevens nauwlettend in de gaten te houden. Zij moeten verdachte activiteiten direct melden aan hun bank.

Meer
Lees meer...