Ondanks beschuldigingen zit Hakimi in de Marokkaanse selectie

“Er is het vermoeden van onschuld tot het tegendeel bewezen is”, zegt de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui. In de selectie voor de komende vriendschappelijke interlands is er dus ook een plaatsje voor Achraf Hakimi (24). De speler wordt beschuldigd van verkrachting.

Onder verdenking van verkrachting is Hakimi geselecteerd voor de vriendschappelijke interlands van Marokko tegen Zuid-Afrika en Brazilië. Hij wordt gesteund door de bondscoach. Voor hem is hij onschuldig tot het tegendeel is bewezen.

Veroordeeld

Hakimi, een van de sterkhouders van de Leeuwen van de Atlas, wordt momenteel beschuldigd van verkrachting die enkele weken geleden plaatsgevonden zou hebben. Hij staat onder gerechtelijk toezicht.

Bron: Zhizhao Wu/Getty Images

Het vermeende slachtoffer, een vrouw van 24 jaar, meldde zich vorige maand bij de politie. Hakimi zou haar hebben verkracht in zijn huis in Boulogne-Billancourt, in een buitenwijk van Parijs. Ze zegt dat ze er uiteindelijk in is geslaagd het huis te ontvluchten.

Bondscoach staat achter hem

“Ik heb met Achraf gesproken, ik spreek hem en mijn andere spelers vaak. Hij is kalm, dat is het belangrijkste. We gaan uit van zijn onschuld, tot het tegendeel bewezen is staan wij en alle Marokkanen achter Achraf. Hij moet aan het voetbal denken, wij zijn met heel ons hart bij hem en ik denk dat het hem goed zal doen om terug te keren naar Marokko en de steun te voelen”, zegt Walid Regragui, de bondscoach, tegen RMC Sport.

Walid Regragui.- Bron: MB Media/Getty Images

De beschuldiging was ook voor zijn club geen reden om hem vooralsnog aan de kant te houden: Hakimi deed vorige week mee in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München.

Meer
Lees meer...