‘Harry & Meghan’ is tweede best bekeken docureeks op Netflix ooit

Vorige maand kwam Netflix met de langverwachte documentairereeks Harry & Meghan. Daarin deden prins Harry (38) en Meghan Markle (41) hun kant van het grote verhaal. De reeks verscheen in twee delen op de streamingdienst en kon op heel wat aandacht rekenen. Door die aandacht is de reeks nu officieel de tweede best bekeken documentaire op Netflix ooit.

De laatste twee maanden is prins Harry niet meer uit het nieuws weg te denken. In december 2022 kwam de docureeks van hem en zijn vrouw Meghan online en deze maand kwam hij met een biografie. Beide projecten waren niet meteen liefdesbrieven aan het Britse koningshuis, wat de interesse van de kijker alleen nog maar liet toenemen. Dat bewijzen ook de kijkcijfers van Harry & Meghan op Netflix.

Harry & Meghan

In zes afleveringen loste Netflix vorige maand de documentairereeks Harry & Meghan. Dat gebeurde in twee delen. Het eerste deel ging vooral over hoe het koppel elkaar had leren kennen en de moeilijke integratie in het Britse koningshuis. Het tweede deel draaide vooral rond het nieuwe leven van Harry en Meghan buiten het koningshuis.

De eerlijkheid en de strakke toon waarmee Harry en Meghan over het Instituut (bijnaam van het Britse koningshuis, red.) praten, zorgt in het Verenigd Koninkrijk al voor heel wat kritiek. Ook op sociale media noemden sommigen de reportage overbodig.

Kijkcijfers

Maar dat nam niet weg dat mensen met veel interesse naar de docu bleven kijken. En dat heeft er nu voor gezorgd dat de reeks de tweede best bekeken docureeks op Netflix ooit is. Dat liet Netflix zelf weten bij het bekendmaken van hun cijfers van vorig jaar, via Bloomberg.

Al in de eerste week na de release zorgde Harry & Meghan al voor een debuutrecord met hun 81,6 miljoen kijkuren. Dat succes heeft de serie blijkbaar ook kunnen aanhouden, want ondertussen is de reeks de tweede populairste documentaire op de streamingdienst. Als we alle kijkcijfers van de voorbije maand bij elkaar tellen, komt de reeks namelijk aan een totaal aantal kijkuren van 241,5 miljoen.

(Her)bekijk de trailer van Harry & Meghan hier:

Bekijk onze lijst met 50 beste series op Netflix hier.

Meer
Lees meer...