‘Harry Potter’-fans kunnen nu overnachten in zijn geboortehuis!

Harry Potter Godric's Hollow De Vere House Airbnb
Warner Bros./Harry Potter

Fans van Harry Potter, haast jullie naar verhuurplatformen van vakantiehuizen. Want vanaf nu is het huis waarin de tovenaar met z’n ouders woonde te huur! Je leest het goed: je kan overnachten in het huis van de familie Potter in Godric’s Hollow.

Harry Potter mag dan wel maar een jaartje in Godric’s Hollow gewoond hebben, fans weten héél goed hoe het huis van Lily en James Potter eruit zag. Hun wereld stond dan ook op z’n kop toen ze het huis plots zagen verschijnen op Airbnb.

Flashbacks

Enorm aanwezig was het huis niet in de Harry Potter-reeks. De jonge Harry woonde er amper een jaar toen Voldemort het huis binnendrong en zijn ouders vermoordde. In verschillende van de films verscheen het af en toe in een herinnering.

Het is pas in Harry Potter and the Deathly Hallows Pt. 1 dat we het huis en het dorpje waarin het ligt, écht te zien krijgen. Harry en Hermione gaan dan namelijk voor het eerst naar Godric’s Hollow.

De Vere House

De Vere House Harry Potter Godric's Hollow
Airbnb/De Vere House

Het De Vere House is gelegen in Lavenham, een historisch dorpje in het Verenigd Koninkrijk. Het huis is een voormalige B&B die nu opnieuw de deuren opent. Voor minstens twee nachten kan je een kamer met badkamer huren. Daarbij krijg je ook een woonkamer met haardvuur waar je eventuele gasten in kan ontvangen.

In de prijs zit ook een traditioneel en uitgebreid English breakfast inbegrepen. Daarvoor moet je wel naar het hoofdgedeelte van het huis gaan.

Gesponsorde artikelen