Harry Styles had bijna rol in remake ‘Mean Girls’

Bij ons is het nog even wachten op de release van Mean Girls, maar in de rest van de wereld is de film nu al te zien. Dat betekent dat er overal ook interviews verschijnen met de makers. Die lieten recent weten dat het geen haar had gescheeld of zanger Harry Styles had deel uitgemaakt van de film. Uiteindelijk ging dat plan toch niet door.

In februari komt de nieuwe versie van Mean Girls uit in de bioscoop. Het gaat om een musicalversie met actrice en zangeres Renée Rapp in de rol van Regina George. Hoewel de film op verschillende plaatsen al te zien is, is het in België nog wachten tot begin februari.

De originele Mean Girls verscheen in 2004 en is nog steeds een van de populairste films in zijn genre. Het verhaal gaat over Cady die na jaren thuisonderwijs naar een normale middelbare school trekt. Daar krijgt ze natuurlijk meteen te maken met alle positieve, maar ook negatieve zaken die zo’n echte school te bieden heeft. Waaronder ook popular girl Regina George.

Mean Girls

In de nieuwe film gaat het om een musicalversie die gebaseerd is op de Broadwaymusical van Mean Girls. Fans zullen dus ook de songs uit de musical te horen krijgen mét bijhorende choreografie. In de film werd dan ook zangeres en actrice Renée Rapp gecast. Zij speelde eerder al de rol van Regina George in de musical.

Naast Rapp zijn ook onder andere Christopher Briney (The Summer I Turned Pretty), Ashley Park (Emily in Paris), Angourie Rice (Honor Society), Jenna Fischer (The Office) en Tina Fey, die het verhaal ook schreef, te zien.

Harry Styles

Maar ook zanger Harry Styles had bijna deel uitgemaakt van de cast. Dat liet regisseur Samantha Jayne vallen in een interview met The Hollywood Reporter. In eerste instantie dachten de makers namelijk aan Styles voor de rol van Glen Coco. Dat personage heeft geen grote rol in de film, maar is sinds de eerste versie een van de favorieten bij het publiek door de iconische quote over hem.

In de originele film is er een scène waarbij een student verkleed als kerstman snoep uitdeelt van geheime aanbidders. Daarbij krijgt personage Glen Coco maar liefst drie candy canes waarbij de Kerstman zegt: “FOUR for you, Glenn Coco! You go, Glenn Coco.” Die quote groeide ondertussen uit tot iets wat gebruikt wordt om iemand te motiveren of te feliciteren bij een kleine mijlpaal.

“Het is zo een iconische quote dat die er zeker in moest”, vertelt Jayne in het interview. “Ik weet nog dat we ons dan gingen afvragen wie Glen Coco kon spelen. We wilden eerst Harry Styles vragen. Hij zou een perfecte Glen Coco kunnen zijn, maar daar zijn we uiteindelijk van afgeweken.” Hoe ze de iconische scène dan wel hebben aangepakt, valt af te wachten.

Bekijk hier de originele Glen Coco-scène:

Meer
Lees meer...