‘The Summer I Turned Pretty’ krijgt derde seizoen

De serie The Summer I Turned Pretty, die te zien is op Prime Video, krijgt een derde seizoen. Het tweede seizoen loopt voorlopig nog op de streamingdienst, waarbij de laatste aflevering gepland staat voor vrijdag 18 augustus. Maar fans moeten niet rouwen na het zien van die laatste aflevering, want er komt al zeker een vervolg.

Het tweede seizoen van The Summer I Turned Pretty is nog niet afgelopen, maar Prime Video laat nu al weten dat er ook nog een derde seizoen zal volgen. Heel vreemd is dat natuurlijk niet, aangezien de reeks gebaseerd is op de gelijknamige romans van Jenny Han. De boekenreeks bestaat uit drie romans, waarbij de seizoenen van de serie van Prime Video de inhoud van de boeken lijken te volgen. Zo zal het derde seizoen dus gebaseerd zijn op het derde en laatste boek: We’ll Always Have Summer.

The Summer I Turned Pretty

The Summer I Turned Pretty gaat over Belly Conklin (Lola Tung), die elke zomer doorbrengt in een zomerhuis met haar familie en de familie van de vriendin van haar mama, Susannah Fisher (Rachel Blanchard). We volgen Belly tijdens de zomer waarin ze zestien wordt. Ze zit opnieuw samen met haar mama en broer Steven (Sean Kaufman) in het zomerhuis. Maar deze zomer is anders.

Al sinds ze tien was, had Belly een crush op Conrad (Christopher Briney), een van de zonen van Susannah. Maar ook Jeremiah (Gavin Casalegno), de broer van Conrad, lijkt een boontje voor haar te hebben. Zo komt Belly terecht in een wel heel ingewikkelde liefdesdriehoek.

Seizoen 3

Op dit moment verschijnt er elke vrijdag een nieuwe aflevering van het tweede seizoen van The Summer I Turned Pretty op Prime Video. Amazon liet al weten dat het seizoen nu al te vinden is in de top 10 van de best bekeken seizoenen op de streamingdienst. Daarbij zouden de nieuwe afleveringen in amper drie dagen tijd de cijfers van het eerste seizoen verdubbeld hebben. De reeks wint dus aan populariteit, waardoor het derde seizoen nu al bevestigd wordt.

The Summer I Turned Pretty is dus gebaseerd op de gelijknamige romans van Jenny Han, die ook verantwoordelijk was voor de populaire boekenreeks To All The Boys. Zij is ook verbonden bij de serie als showrunner en zal ook terugkeren voor het derde seizoen. Het derde seizoen zal net zoals de eerste twee bestaan uit tien afleveringen.

Het derde seizoen werd achter de schermen al bevestigd voor de stakingen van de scenaristen en acteurs in de Verenigde Staten van start gingen. Daardoor is het op dit moment moeilijk in te schatten wanneer het derde seizoen zou verschijnen op Prime Video. Tussen de eerste twee seizoenen zat ongeveer een jaar, maar het valt dus nog af te wachten of die planning ook aangehouden zal kunnen worden voor het derde seizoen.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer van het tweede seizoen van The Summer I Turned Pretty:

Meer
Lees meer...