Left Right
scrollTop top

HBO maakt een serie over de avonturen van de Targaryens vóór Daenerys


Daenerys Targeryen
© HBO/Game of Thrones

HBO maakt binnenkort een nieuwe serie in samenwerking met Game of Thrones-schrijver George R. R. Martin. Het onderwerp? Het leven van het Huis Targaryen, 300 jaar voor dat Daenerys haar zaadje geplant was.

Game of Thrones zal ons nooit niét vermaken. Nadat een eerste prequel aangekondigd werd, die volgens geruchten Bloodmoon zal heten, maakt Deadline bekend dat er nog een serie komt. Die speelt zich af 300 jaar voor de gebeurtenissen van de originele reeks en is al in productie.

George R. R. Martin werkt mee aan het project met Ryan Condal, de producent en co-ontwikkelaar van Colony en Rampage: Big Meets Bigger. De serie zal ons vertellen over het ontstaan van de familie van Daenerys en de hele clan blonde drakenfans. Het Huis Targaryen krijgt dus recht op haar eigen speciale serie. De basis van het verhaal, is Martins boek Fire and Blood.

Vijf prequels

Sophie Turner Sansa Stark Game of Thrones
Sansa Stark – Game of Thrones

Er zullen dus in totaal vijf prequels komen, gebaseerd op de wereld van Game of Thrones, die de komende jaren zullen verschijnen. We kennen er al twee: de ene zal zich afspelen 3.000 jaar voor de gebeurtenissen in de reeks, met de Starks in gastrollen. De opnames voor die reeks, met Naomi Watts in de hoofdrol, zijn deze zomer al begonnen. En nu krijgen de Targaryens dus ook hun deel.

Eén van de mysteries die deze serie zou kunnen verklaren, zou de creatie van de Iron Throne kunnen zijn, en de geboorte van de Targaryens, hun relaties met de draken en het begin van het einde met de komst van de krankzinnige familie van Daenerys.

Geen tijd om te schrijven

Het is verrassend dat er zo veel series in productie zijn met de hulp van George R. R. Martin, terwijl hij zelf gezegd heeft dat hij niet ongelukkig was dat Game of Thrones erop zat. Hij komt er blijkbaar niet toe aan om te schrijven, net doordat die series in productie zijn. Het is nog niet zeker of de vijf prequels orde op zaken zullen stellen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…