HBO Max onthult trailer ‘Tokyo Vice’ met Ansel Elgort en Ken Watanabe in de hoofdrollen

In februari onthulde HBO Max al de eerste beelden van de aankomende thrillerreeks Tokyo Vice en nu krijgen we ook de allereerste officiële trailer te zien. De serie is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal over een jonge Amerikaanse journalist, vertolkt door Ansel Elgort. Hem kennen we al o.a. uit de Divergent-films, The Fault in Our Stars en zagen we onlangs in Steven Spielbergs West Side Story. De eerste afleveringen van Tokyo Vice verschijnen op 7 april 2022 op de Amerikaanse streamingdienst, bij ons waarschijnlijk iets later op Streamz.

De thrillerserie is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal en volgt Ansel Elgort in de hoofdrol van een jonge Amerikaanse journalist die naar Tokio wordt gestuurd om de dagelijkse activiteiten van de Tokyo Metropolitan Police in kaart te brengen. Uiteindelijk brengt hij nogal schokkende informatie over de Yakuza (de Japanse maffia) aan het licht, schrijft Collider.

Tokyo Vice

De trailer toont Elgort als Jake Adelstein, een Amerikaanse onderzoeksjournalist die naar Tokio verhuist in de late jaren ’90 omdat hij graag over de misdaad in Japan zou willen schrijven. Zoals elke nieuwkomer wordt hij niet erg serieus genomen door zijn collega’s, maar de dingen beginnen te veranderen wanneer hij besluit om het “echte” Tokio te leren kennen. Al snel ontdekt hij dat niets of niemand echt is wie of wat ze lijken te zijn en komen er schokkende geheimen aan het licht. Doe daar een hoopje doodsbedreigingen en het op het spel zetten van zijn leven bovenop en je krijgt een wel zeer spannende thrillerserie.

De gerenommeerde filmregisseur Michael Mann (Thief, The Insider, Hancock) nam het regisseren van de pilotaflevering op zich, die meteen de ook de toon voor de hele reeks zal zetten. Hierbij zijn we ervan overtuigd dat hij ons de stad Tokio zelf bijna als een apart personage zal neerzetten om ons het gevoel te geven dat we de stad echt kennen. Dat deed hij namelijk al eerder met Heat en Miami Vice.

Cast

Tokyo Vice is gecreëerd en geschreven door J.T. Rogers, een toneelschrijver. Rogers baseerde Tokyo Vice op de gelijknamige memoires van journalist Jake Adelstein, op het scherm gespeeld door Elgort. Naast Elgort bestaat de cast van Tokyo Vice nog uit de Academy Award genomineerden Ken Watanabe (The Last Samurai) en Rinko Kikuchi (Pacific Rim: Uprising), Rachel Keller (Legion), Ella Rumpf (Raw), Hideaki Ito (Lesson of the Evil), Sho Kasamatsu (The Naked Director) en muziekster Tomohisa Yamashita (The Head).

De eerste drie afleveringen van Tokyo Vice zijn vanaf 7 april te zien op HBO Max, waarna er elke donderdag twee afleveringen zullen verschijnen. Bij ons zou de reeks mogelijk wat later op Streamz verschijnen.

Bekijk hieronder de trailer van Tokyo Vice:

De eerste drie afleveringen van Tokyo Vice verschijnen op 7 april op HBO Max. Bij ons waarschijnlijk iets later op Streamz.

Meer
Lees meer...