‘Heartstopper’ seizoen 2 niet volledig gebaseerd op boeken

Binnen minder dan een maand, op 3 augustus, komt het tweede seizoen van Heartstopper uit op Netflix. Zoals het voorgaande seizoen is dat verhaal gebaseerd op de gelijknamige comics van auteur Alice Oseman. Maar deze keer zouden er heel wat extra aspecten aan het verhaal zijn toegevoegd.

Een jaar geleden verscheen Heartstopper op Netflix en won het meteen de harten van een groot aantal kijkers. Een vervolg kon dus niet uitblijven en even later kondigde de streamingdienst dan ook aan dat er een tweede en derde seizoen zou komen. Dat tweede seizoen komt er nu eindelijk ook aan.

Het eerste seizoen was volledig gebaseerd op de eerste twee boeken van auteur Alice Oseman. Het is dan ook geen verrassing dat het tweede dan weer het derde boek volgt. Al zijn er wel enkele aanpassingen aangebracht.

Heartstopper seizoen 2

In het eerste seizoen zagen we hoe Nick en Charlie elkaar leerden kennen en hoe Nick worstelde met zijn identiteit. Daarnaast zagen we ook tussen andere personages liefdesperikelen opspelen. Het tweede seizoen zal daar op verdergaan.

Daarin zal de vriendengroep op schoolreis naar Parijs trekken én krijgen we Nicks broer te zien. Die laatste lijkt niet echt te begrijpen hoe zijn broer een vriendje heeft terwijl hij dé rugbyster van de school is. Dat is de verhaallijn uit de boeken, maar die zal volgens Oseman verder worden uitgebreid.

Uitgebreid verhaal

“Het tweede seizoen is gebaseerd op Volume 3“, vertelt auteur Oseman aan Tudum. “We hadden dus een sterk beginpunt, maar er stond niet genoeg in het boek om een volledig seizoen uit te maken. Dus moesten we ook heel wat nieuwe dingen verzinnen.” Toch blijft de reeks trouw aan het verhaal, aangezien Oseman ook meewerkt aan de uiteindelijke scenario’s van de serie.

Bekijk de eerste teaser van Heartstopper seizoen 2 hier:

Heartstopper seizoen 2 is vanaf 3 augustus te zien op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...