‘Heartstopper’-cast geeft middelvinger aan anti-LGBTQ+-betogers tijdens London Pride

Dit weekend vond London Pride plaats. Daarbij was de cast van de Netflixreeks Heartstopper aanwezig. De cast, waaronder hoofdrolspelers Joe Locke en Kit Connor, kreeg een eigen kar en reed door de straten van Londen. Daarbij passeerden ze ook een groep anti-LGBTQ+-betogers, die de acteurs op gepaste wijze groetten.

Op donderdag 3 augustus 2023 verschijnt het tweede seizoen van Heartstopper op Netflix. De reeks vertelt het verhaal van twee jongens die hun seksualiteit ontdekken en verliefd worden. Heartstopper wordt gezien als een heel inclusieve reeks, want er zijn ook lesbische, transgender en aseksuele personages aanwezig. Bij de cast van de reeks zijn heel wat leden van de LGBTQ+-gemeenschap. Zo is Joe Locke openlijk homoseksueel, liet Kit Connor vorig jaar weten dat hij biseksueel is en is Yasmin Finney een transvrouw. Het mag dan ook niet als een verrassing komen dat de cast aanwezig was bij London Pride.

Middelvinger

De cast van Heartstopper kreeg een eigen kar waarop ze meereden met de parade. Tijdens hun rit door Londen passeerden ze een groep anti-LGBTQ+-supporters die betoogden langs het parcours van de parade.

Maar dat liet de cast van Heartstopper duidelijk niet aan hun hart komen. Terwijl ze de betogers voorbijreden staken ze allemaal hun middelvingers in de lucht. Op beelden zijn zo onder andere Kit Connor (Nick), Joe Locke (Charlie), William Gao (Tao), Tobie Donovan (Isaac), Sebastian Croft (Ben), Kizzy Edgell (Darcy) en Corinna Brown (Tara) te zien.

Bekijk hier de beelden:

Heartstopper seizoen 2

Dit weekend loste Netflix de eerste teaser voor het tweede seizoen van Heartstopper. Eerder kregen we ook al de eerste scène van dat seizoen te zien. Het volledige seizoen zal vanaf donderdag 3 augustus 2023 te vinden zijn op Netflix en zal zich deels afspelen in Parijs.

Na het tweede seizoen zal Heartstopper al zeker nog een derde seizoen krijgen. Het is nog niet geweten of er daarna nog seizoenen zullen volgen.

Bekijk hier nog eens de eerste officiële teaser voor het tweede seizoen van Heartstopper:

Het tweede seizoen van Heartstopper verschijnt op donderdag 3 augustus op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Neem dan een kijkje op onze top 50 met de beste reeksen op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...