‘Hocus Pocus’ krijgt nog een derde film

Vorig jaar pakte Disney uit met de sequel van Hocus Pocus (1993). Die film viel enorm in de smaak bij de fans, waardoor er nu nóg een vervolg komt. Sean Bailey, de president van Walt Disney Studios Motion Picture Production, bevestigde het nieuws in een interview met The New York Times.

Fans van Hocus Pocus kunnen binnenkort opnieuw genieten van een nieuwe film uit de reeks. De eerste film verscheen ondertussen 30 jaar geleden, in 1993. Maar vorig jaar kreeg de film een sequel. Hocus Pocus 2 werd een succes op Disney+, waardoor Disney nog een vervolg zal maken.

Hocus Pocus 3

De eerste film van Hocus Pocus verscheen in 1993 en werd geregisseerd door Kenny Ortega. De film was niet meteen een succes, maar doorheen de jaren groeide de film over drie heksenzussen uit tot een cultklassieker. Daarom viste Disney de film vorig jaar opnieuw op voor een sequel en die werd wél meteen eens succes.

Hocus Pocus 2 werd geregisseerd door Anne Fletcher en de hoofdrolspeelsters Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy keerden terug in hun iconische rollen als Winifred, Sarah en Mary. In de tweede film maakten we kennis met de tiener Becca (Whitney Peak), die ook een heks bleek te zijn. En die nieuwe, jongere heks opent perspectieven voor meer sequels. Zo liet Bette Midler vorig jaar al weten dat ze open stond voor een derde film. “Ik zou het geweldig vinden als het een franchise wordt vooral omdat ik hou van het personage. Als er een derde film zou komen, zou ik zeker ‘ja’ zeggen. Ik kan nog niet zeggen hoe het verhaal er zou uitzien, maar ik hou van Winifred, Sarah, Mary en onze relatie. Het is goed voor vrouwen. We steunen elkaar door dik en dun, maar veroorzaken ook chaos en we zien maar weinig vrouwen zoveel chaos creëren.”

En dat vervolg komt er nu dus. Het nieuws werd bevestigd door Sean Bailey, de president van Walt Disney Studios Motion Picture Production, in een interview met The New York Times.

Bekijk hier nog eens de trailer voor Hocus Pocus 2:

Meer
Lees meer...