Dit is hoeveel MrBeast, de populairste YouTuber ter wereld, verdient

Het succes van MrBeast is niet te stoppen. Jimmy Donaldson, zoals de 25-jarige Amerikaans echt heet, is met voorsprong de populairste YouTuber en dat weerspiegelt zich ook financieel. MrBeast zou naar schatting jaarlijks 82 miljoen dollar (77,5 miljoen euro) verdienen met al zijn activiteiten.

Niemand heeft YouTube zo goed doorgrond als Jimmy Donaldson. Deze Amerikaan begon in 2012 op zijn 13 jaar een YouTubeaccount onder de naam MrBeast. Omdat zijn account aanvankelijk niet echt groeide, besloot hij het algoritme van YouTube volledig te proberen doorgronden. Samen met een groep andere creators onderzocht hij tot in het kleinste detail wat wel en niet werkt op de videosite.

MrBeast

Zo zou hij steeds meer volgers bijkrijgen. Terwijl MrBeast aanvankelijk vaak gamevideo’s postte, begon hij steeds meer en steeds grotere stunts te doen. Zo liet hij in het verleden mensen soms zo lang mogelijk een auto vasthouden, waarbij degene die dat het langst volhield de auto mee naar huis kreeg. Ook maakte hij Squid Game na en organiseerde hij een spel met één deelnemer uit ieder land van de wereld. Zijn video’s van die stunts worden massaal gekeken en MrBeast breekt op YouTube dan ook het ene record na het andere. 

Volgens Forbes is MrBeast niet alleen de populairste, maar ook de rijkste content creator ter wereld. Hij zou tussen juni 2022 en juni 2023 namelijk 82 miljoen dollar (77,5 miljoen euro) hebben verdiend. Dat geld verdiende hij niet alleen met YouTube, maar ook met enkele nevenactiviteiten. Zo zijn er de snackbars Feastables, de restaurantketen MrBeast Burgers en een uitgebreide merchandiselijn.

Andere creators

Sowieso was het overigens een goed jaar voor creators. De top 50 van Forbes verdiende de afgelopen twaalf maanden samen namelijk 700 miljoen dollar (661 miljoen euro). Dat is 23 procent meer dan het jaar ervoor.

Na de eenzame koploper MrBeast vinden we drie creators die tussen juni 2022 en juni 2023 elk 35 miljoen dollar (33 miljoen euro) verdienden. Het gaat om de komische YouTubers Rhett & Link, YouTubegamer Preston Arsement (PrestonPlayz) en de piepjonge Ryan Kaji (Ryan’s World). Kort daarna volgen onder andere Jake en Logan Paul, KSI, comedian Matt Rife, Charli D’Amelio, Emma Chamberlain en Khaby Lame.

Meer
Lees meer...