MrBeast breekt opnieuw kijkcijferrecord op YouTube

Er is opnieuw een record verbroken op YouTube. Creator MrBeast, die eigenlijk gewoon Jimmy Donaldson heet, heeft met zijn nieuwste video namelijk het record van ‘meeste views op 24 uur voor een niet-muzikale video’ verbroken. In die nieuwe video spendeert hij een week op een vlot in het midden van de oceaan.

Dat MrBeast al eens graag iets geks doet voor de kijkcijfers, daar staat niemand nog versteld van. Ook deze keer gaat de Amerikaan weer een stapje verder. Voor zijn nieuwe video overleefde hij namelijk een volledige week op een vlot in het midden van de zee. Zoveel tijd had hij na het uploaden nochtans niet nodig om een nieuw record te breken in de wereld van de creators op YouTube.

MrBeast

De Amerikaan Jimmy Donaldson (24) heeft zijn status van grootste YouTuber ter wereld nog maar eens bewezen. Donaldson startte met YouTube in 2010 en begon vooral met gamingvideo’s. Na enkele jaren besloot hij zich meer te gaan concentreren op grotere conceptvideo’s, waar hij ondertussen ook bekend om staat.

In 2022 wordt MrBeast na T-Series, Cocomelon – Nursery Rhymes, SET India en PewDiePie het vijfde kanaal ooit dat meer dan 100 miljoen subscribers haalt. In november van datzelfde jaar haalt MrBeast PewDiePie zelfs in wanneer hij de kaap van 112 miljoen volgers haalt. Ondertussen, nog geen jaar later, zijn dat er al 174 miljoen.

Kijkcijferrecord

Een recordaantal abonnees betekent natuurlijk ook hoge kijkcijfers. En dat bewees MrBeast afgelopen weekend nog eens. Op de nieuwe video 7 Days Stranded At Sea haalde hij op 24 uur namelijk al 46 miljoen views. Daarmee is de video ook meteen de best bekeken niet-muzikale video op één dag tijd.

Als we er de muziekvideo’s wel bijrekenen, dan ligt dat record bij boyband BTS. Zij behaalden op 24 uur tijd maar liefst 112 miljoen views op hun videoclip voor de song Butter.

Bekijk de video van MrBeast hier:

Meer
Lees meer...