MrBeast haalt PewDiePie in en wordt populairste YouTuber

De Amerikaanse MrBeast, die in het echt gewoon Jimmy Donaldson heet, is officieel de populairste YouTuber van het moment. Hij haalde gisteren zijn voorganger PewDiePie in en heeft op dit moment meer dan 112 miljoen volgers.

Waarom is dit belangrijk?

De Amerikaan Jimmy Donaldson (24) is de grootste YouTuber ter wereld. Onder de naam MrBeast behaalde hij gisteren de kaap van 112 miljoen volgers. Daardoor steekt hij de Zweedse YouTuber PewDiePie voorbij, die de laatste negen jaar als koning van het platform werd gezien. De content van MrBeast verschilt van die van PewDiePie, waardoor de overname van de titel als begin van een nieuw tijdperk wordt gezien.

Wat ging er aan vooraf?

 • In 2010 begint de Zweedse Felix Kjellberg een Youtube-kanaal. Daar uploadt hij als PewDiePie vooral gamevideo’s.
 • In datzelfde jaar begint ook MrBeast aan zijn YouTube-carrière. Ook hij kiest vooral voor gamevideo’s.
 • De jaren die volgen onderscheidt PewDiePie zich meer en meer en in 2013 wordt hij officieel de populairste YouTuber ter wereld. Naast zijn gamevideo’s uploadt hij ook vlogs en andere video’s.
 • Zijn status als ‘koning van YouTube’ werd in 2019 versterkt toen hij als eerste creator de 100 miljoen subscribers haalde op de app.
 • Ondertussen werkte MrBeast zelf aan een eigen imago en zag hij af van de gamevideo’s om zich toe te spitsen op grotere themavideo’s.
 • In 2022 wordt MrBeast na T-Series, Cocomelon – Nursery Rhymes, SET India en PewDiePie het vijfde kanaal ooit dat meer dan 100 miljoen subscribers haalt.

Wat is er veranderd?

 • PewDiePie werden vooral bekend door zijn ‘Let’s Play’-video’s. Daarin speelde hij vooral videospellen. Later focuste hij zich meer op grappige internetmemes en het becommentariëren ervan. Maar daarmee kwam de Zweed al een aantal keer in de problemen.
 • Hoewel MrBeast eerst vooral de content van PewDiePie bleek te volgen, veranderde hij daarna van richting. Vooral sinds de coronaperiode kan hij op een immense groei van abonnees rekenen.
 • Die groei kwam er vooral door zijn creatieve ideeën en zijn stunts. Die stunts liet hij vaak door anderen uitvoeren, waarna hij hen een grote som geld zou uitbetalen.
 • Laatst stond de YouTuber nog in de kijker door zijn Squid Game-video. Hij bouwde namelijk verschillende sets uit de populaire Netflixreeks na en daagde dan een groep mensen uit om het spel te spelen. De winnaar ging uiteindelijk naar huis met 456.000 dollar (zo’n 449.000 euro).
 • Doordat MrBeast elke keer iets extremer lijkt te gaan, wordt hij daarin ook vergoedt in abonnees. Om die reden haalde hij gisteren PewDiePie in en heeft hij op dit moment 112 miljoen volgers. PewDiePie heeft er 111 miljoen.

Bekijk MrBeasts nieuwste video hier:

Meer
Lees meer...