Mr. Beast voegt zich bij (korte) lijst van YouTubers met meer dan 100 miljoen abonnees

Nieuws uit de wereld van YouTube. Mr. Beast heeft namelijk de kaap van 100 miljoen abonnees bereikt. Slechts vier kanalen deden hem dat ooit voor, waaronder YouTuber PewDiePie. Om de nieuwe pijlpaal te vieren, zal Mr. Beast hoogstwaarschijnlijk een nieuwe grote geldstunt uit zijn hoed toveren.

Het aantal YouTube-pagina’s met meer dan 100 miljoen abonnees is geklommen naar vijf. De Amerikaanse YouTuber Mr. Beast organiseerde gisteren, op 28 juli, een livestream waarin hij aftelde naar die nieuwe mijlpaal. “Oh mijn god, dat is zo een gigantisch aantal”, klonk het achteraf. Mr. Beast staat vooral bekend om zijn uitdagende challenges. Daarbij geeft hij vaak veel geld weg.

Mr. Beast

Na T-Series, Cocomelon – Nursery Rhymes, SET India en PewDiePie is Mr. Beast het vijfde YouTube-kanaal ooit dat meer dan 100 miljoen subscribers haalt. De YouTuber, die in het echt Jimmy Donaldson heet, ging gisteren live en telde samen met zijn fans af naar het grote moment.

Mr. Beast staat binnen de wereld van YouTube al jaren bekend om zijn grootschalige video’s. De Amerikaan begon in 2012, maar pas in 2020 groeide zijn kanaal uit tot een van de grootste ter wereld. Dat kwam vooral door zijn creatieve ideeën, zijn groeiende fanbase en zijn stunts. Die stunts liet hij vaak door anderen uitvoeren, waarna hij hen een grote som geld zou uitbetalen. En omdat mensen tot veel in staat zijn als er geld tegenover staat, werden ook de video’s wat extremer.

Laatst stond de YouTuber nog in de kijker door zijn Squid Game-video. Hij bouwde namelijk verschillende sets uit de populaire Netflixreeks na en daagde dan een groep mensen uit om het spel te spelen. De winnaar ging uiteindelijk naar huis met 456.000 dollar (zo’n 449.000 euro).

(Her)bekijk de livestream hier:

Meer
Lees meer...