Hooverphonic verdedigt ons land op het Eurovisiesongfestival

Hooverphonic Eurovisie
VRT

Het Eurovisiesongfestival lijkt misschien nog veraf, maar vandaag al maakte VRT de opvolger van Eliot bekend. Niemand minder dan Hooverphonic zal de eer van ons land gaan verdedigen in Rotterdam!

Hooverphonic heeft in zijn vijfentwintigjarig bestaan nog nooit aan een wedstrijd deelgenomen. Maar daar komt nu verandering in, want de band gaat ons land verdedigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam! “Als je deelneemt aan een wedstrijd, moet je de lat onmiddellijk hoog genoeg leggen”, verduidelijkt Alex Callier die keuze.

Vierde keer, goede keer

Het is al de vierde keer dat hij de vraag kreeg van de openbare omroep, maar tot nu had Callier die altijd negatief beantwoord. “Ik wou pas deelnemen aan het Eurovisiesongfestival op het moment dat ik het perfecte nummer had geschreven, en niet omgekeerd”, legt hij uit. En dat nummer heeft hij nu gevonden.

“Het belangrijkste aan een Eurovisie-nummer, is de juiste energie. Maar die hoeft niet altijd hetzelfde te klinken: kijk maar naar Netta met haar kippenlied, of Salvador Sobral, die met zijn zus op podium stond, en Duncan Lawrence vorig jaar, aan zijn piano”, vertelt Alex Callier.

Wat Duncan Laurence ook duidelijk gemaakt heeft, is dat de eerste noten van een Eurovisie-nummer de belangrijkste zijn. Je moet namelijk als artiest de aandacht van je publiek trekken én drie minuten lang vasthouden. “Tijdens een etentje vertelde Duncan onlangs dat hij de momenten voor het optreden enkel zijn eerste zin bleef oefenen, keer op keer.”

Eurovisie in het bloed

Hooverphonic
VRT

Dat Hooverphonic fan is van het Eurovisiesongfestival, bleek ook al uit het interview vanmiddag. “Ik kijk ontzettend graag naar Eurovisie. Een vriend van mij gaf bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje op de avond van de finale. Toen ben ik op restaurant een paar keer naar het toilet gelopen om te kijken of er al een puntenverdeling was”, vertelt Alex Callier.

Luka voegde toe: “Ik keek vroeger altijd naar het Eurovisiesongfestival, maar ik moest altijd naar bed nét voor de puntentelling. Het is een van de grootste en spectaculairste shows die er is. Dus nee, ik moest er echt niet lang over nadenken om volmondig ja te zeggen.”

Nog even geduld

Over de act heeft Hooverphonic nog niet nagedacht. De band wil dat het nummer eerst perfect is vooraleer ze daar verder over nadenken. Een jurk heeft Luka ook nog niet gevonden. “Het fashiongehalte in zo’n show is natuurlijk wel belangrijk. Je moet het in ieder geval hoog houden”, benadrukte Callier.

Het nummer zal begin 2020 gelanceerd worden. De Eurovisiefans onder ons zullen dus nog even geduld moeten hebben vooraleer het nummer on-air gaat.

Gesponsorde artikelen