‘Huis Gemaakt’: Hasselt kampt met gigantische problemen net voor deadline

Huis Gemaakt is weer helemaal terug. Sinds vorige week zien kijkers weer hoe zes duo’s de strijd aangaan om uiteindelijk hun eigen droomhuis te kunnen winnen. Tijdens de vorige afleveringen konden de duo’s hun ideeën al voorleggen, maar moesten ze ook al de handen uit de mouwen steken. Dat is ook deze week het geval en dat zorgt voor de nodige spanningen.

Het derde seizoen van Huis Gemaakt zorgt meteen voor enkele veranderingen. Zo werd enkele maanden geleden al bekendgemaakt dat specialisten Bart Appeltans en Béa Vandendael vanaf dit seizoen ook te zien zullen zijn in het programma op VTM.

Zij waren in de eerste week al meteen van belang bij het jureren van de maquettes die de duo’s maakten. Uiteindelijk begonnen de koppels al aan de afbraak, maar daarbij stootten ze toch op enkele problemen. Dat lijkt ook deze week opnieuw het geval.

Problemen

Zowel in Antwerpen, Aalst als Hasselt was het voor de twee koppels per pand even zoeken. Ze moesten namelijk samen aan de afbraakwerken beginnen en dat liep op sommige plekken vlotter dan bij anderen. In Hasselt bleek al snel dat Herbert heel wat ervaring had met soortgelijke werken. Dat zorgde al meteen voor wat ergernissen tegenover het andere koppel.

Die ergernis neemt deze week ook toe wanneer blijkt dat het huis met wat problemen kampt. Bavo & Kayleigh en Herbert & Cynthia starten vol goede moed met graven maar het grondwater komt telkens opnieuw omhoog. Het is dweilen met de kranen open.

“Dit wordt de hel van team Hasselt. Het voelt als tijdverspilling!”, klinkt het bij Kayleigh. “Alles trok vacuüm. Ik kon nergens staan zonder helemaal weg te zakken. Echt gewoon pure miserie”, vertelt Cynthia. De tijd dringt, want een dag later komen ze beton storten. Het wordt dus een race tegen de klok.

Bekijk de teaser hier:

Huis Gemaakt is elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...