Iemand heeft de echte X-files online gegooid: 130.000 bladzijden over UFO’s en andere spectaculaire geheimen

In de week dat bekend raakte dat er op tv wellicht een vervolg komt van ‘The X-files’ heeft iemand voor het eerst de echte X-files, of tenminste heel veel van die geheime overheidsrapporten, online gezet. Meer dan 1,3 miljoen bladzijden, waaronder 12.618 rapporten over “sightings of strange phenonema”, waarvan er 701 onverklaard blijven. Maar UFO’s zijn maar een fractie van wat er in The Black Vault zit aan interessante Amerikaanse rapporten van onder meer de CIA en de FBI. Zo blijkt dat we ooit echt van plan waren een atoombom op de maan te doen ontploffen.

We hebben het allemaal te danken aan een zekere John Greenwald, die nu al twee decennia lang, sinds hij 15 jaar oud was, de Amerikaanse overheden aan het bestoken is met Freedom of Information-requests.

Hij heeft nu 1,3 miljoen pagina’s aan voorheen geheime Amerikaanse overheidsdocumenten op PDF-formaat op zijn website The Black Vault gezet. Daarbij onder meer het volledige Project Blue Book, met 12.618 onderzochte waarnemingen van UFO’s, waarvan er 701 onverklaard blijven.

Hoewel Project Blue Book al in stukjes en beetjes op het web verscheen, is het nu voor de eerste keer helemaal raadpleegbaar en doorzoekbaar. Meer dan 130.000 pagina’s op microfilm die omgezet zijn naar PDF’s.

Ark van Noah

Naast UFO’s zijn er honderden geheime documenten over dingen als “Advanced for it’s time technology”, “Cloning”, “Mind control”, “Parapsychology”, het beruchte HAARP, … de grootste verrassing is misschien nog met welke dingen organisaties als de CIA allemaal wel bezig blijken te zijn (geweest). Zo blijkt die CIA 12 rapporten te hebben over de Ark van Noah om maar iets te zeggen. 

Het fameuze “Counter-Zombie Dominance, CONPLAN 8888” vind je bijvoorbeeld ook in The Black Vault. Maar de interessantste dingen zijn misschien wel degenen die minder spectaculair klinken. Zoals de documenten en rapporten over de “New world order” of de files die onder meer de FBI bijhield over mensen als Albert Einstein en zelfs Nicolas Tesla. 

Atoombom op de maan

Er zitten echt onwaarschijnlijke dingen tussen, zoals Project A119, een 190 bladzijden tellend document waaruit blijkt dat er echt serieus ooit overwogen is om een atoombom tot ontploffing te brengen op de maan. Een jonge Carl Sagan maakte deel uit van het team in New Mexico dat moest voorspellen wat de effecten zouden zijn van een “nuclear explosion in low gravity”. 

Atoombom om te ontbossen

Nog zo’n zottigheid, één van de honderden die je gaat tegenkomen in The Black Vault, is een verslag van Operation Blowdown, een test die in 1963 werd uitgevoerd door de Amerikanen samen met de Australiërs. Doel: “to test and examine the feasibility of air burst nuclear weapons for clearing forests”. Of: even kijken of ontbossing niet te doen zou zijn met nucleaire bommen.  De Amerikanen waren geïnteresseerd vooral geïnteresseerd om te zien wat een atoombom laten ontploffen in de jungle gaf met het oog op de oorlog in Vietnam. In de 200 pagina’s kan je lezen hoe ze echt een bom tot ontploffing brachten in het regenwoud van Queensland.

Meer
Lees meer...