Iers-Vlaamse serie ‘Northern Lights’ vanaf 14 maart te zien op Streamz

Vanaf 14 maart is de zesdelige serie Northern Lights op Streamz te zien. Het is een Iers-Vlaamse coproductie met regisseur Anthony Schatteman (2DEZIT) Tom Hall (Modern Love) en Ruth Meehan (The Bright Side). In de serie is er een toevallige ontmoeting tussen twee vreemden waarna hun werelden samensmelten.

Hoofdpersonages Lloyd, Stephen Jones, en Áine, Elva Trill ontmoeten elkaar op de Grattan-brug. Áine staat volledig doorweekt op de brug, Lloyd vreest het ergste en neemt haar terug mee naar zijn appartement waar ze schuilen voor de regen. In zijn appartement ontdekken ze een verband tussen elkaar. Lloyd was namelijk bij een gebeurtenis aanwezig dat Áine haar leven voorgoed veranderde. Doorheen de serie wordt het duidelijk dat de personages met groot verdriet en tragedie te maken hebben gehad. Beiden hebben ook partners, Denise (Jennifer Heylen) en Seán (Jay Duffy). De serie springt tussen het heden en verleden en steeds vaker duiken er geheimen, onthullingen en leugens op. Door het verleden kunnen we zien hoe de hoofdpersonages zijn samengebracht in het heden.

Cast

De hoofdrollen worden door Stephen Jones en Elva Trill vervuld. Elva Trill speelde mee in Jurassic World: Dominion als Charlotte Lockwood, de moeder van Maisie Lockwood. Stephen Jones is iets minder bekend, maar heeft in series zoals Love/Hate meegespeeld. Hun partners worden door Jennifer Haylen (H4Z4RD) en Jay Duffy (Vikings en The Wheel of Time) vertolkt.

Vlaamse regisseur Anthony Schatteman heeft de bekende serie 2DEZIT geregisseerd en is ook de jongste regisseur van de show. Hij regisseert nu samen met twee Ierse regisseurs, Ruth Meehan en Tom Hall. Beiden hebben al aan meerdere series en films gewerkt en hebben daardoor al meerdere jaren ervaring. Daarnaast heeft Tom Hall, samen met regisseur John Carney, High-Hat Productions opgericht.

Bekijk de trailer hier:

Meer
Lees meer...