‘Jurassic World: Dominion’ kent beste openingsweekend van 2022

Sinds vorige week kan je in de bioscoop gaan kijken naar Jurassic World: Dominion. De film dient als slotstuk van de Jurassic World-trilogie, maar kon tot op dit moment nog niet op veel liefde rekenen. Veel filmcritici noemden hem “chaotisch”, maar toch kende Dominion het beste openingsweekend in Belgische bioscopen sinds het begin van 2022.

Het mooie weer heeft het publiek er niet van weerhouden om afgelopen weekend massaal naar de Belgische bioscopen te trekken om Jurassic World: Dominion te zien. De film behaalde in zijn openingsweekend het grootste aantal bezoekers van 2022. Daarmee doet het beter dan o.a. Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Top Gun: Maverick.

Openingsweekend

Nostalgie werkt en dat bewijst de film Jurassic World: Dominion. Dat is de vijfde film binnen het Jurassic Park-universum en de derde met acteurs Chris Pratt en Bryce Dalles Howard in de hoofdrol. Maar aan Dominion was nog een extra speciale factor, want ook de drie hoofdacteurs uit de originele film deden mee. Dat kan er mee voor gezorgd hebben dat die zo goed scoorde in zijn eerste weekend. Maar liefst 170.000 Belgen trokken namelijk al naar de cinema.

Met dat aantal doet Jurassic World: Dominion het 9 procent beter dan Top Gun: Maverick (voorheen de beste start in 2022). Maar ook 26 procent beter dan Doctor Strange In The Multiverse of Madness en 28 procent beter dan No Time To Die. De film kende ook de op één na beste start sinds het begin van de pandemie, na Spider-Man: No Way Home.

Jurassic World: Dominion

Jurassic World: Dominion is de laatste van een trilogie en volgt Jurassic World (2015) en Fallen Kingdom (2018) op. In de film zien we hoe de dino’s nu tussen de mensen leven. Ze hebben zich over de hele wereld verspreid en zorgen voor een onevenwichtige balans tussen mens en dier.

Om de balans terug te krijgen, gaan Owen Grady (Chris Pratt) en Claire Dearing (Bryce Dalles Howard) op zoek naar andere experts. Op die manier komen ze bij dokters Ellie Sattler (Laura Dern), Ian Malcolm (Jeff Goldblum) en Alan Grant (Sam Neill) terecht.

Bekijk de trailer van Jurassic World: Dominion hier:

Meer
Lees meer...