Instagram lanceert app die nadruk legt op goede vrienden

Instagram Threads
Instagram

Het Amerikaanse socialemediaplatform Facebook lanceert een nieuwe Instagram-app. Die krijgt de naam Threads en is bedoeld voor goede vrienden. Via de app kan je voornamelijk communiceren met je vrienden door middel van de camera.

Het moederbedrijf van Instagram, Facebook, brengt vandaag een nieuwe app uit die de focus legt op goede vrienden. Via de app kan je met je camera communiceren met vrienden. Dat schrijft Facebook in de aankondiging.

Threads: een app voor goede vrienden

Instagram Threads
Instagram

Als je de app Threads downloadt, kan je met vrienden chatten of foto’s en video’s delen. Daarnaast beschikt de app ook over het bekende Story-principe waarmee je video’s kan uploaden die na 24 uur opnieuw verdwijnen.

De app gebruikt de ‘Goede Vrienden’-functie die in november vorig jaar werd toegevoegd aan Instagram. Met die functie kan je foto’s en video’s delen op je story die bedoeld zijn voor een klein, geselecteerd groepje vrienden.

Door Threads kunnen gebruikers de personen uit de ‘Goede Vrienden’-contactenlijst berichtjes sturen. Daarnaast kan je zo’n lijst via de app zelf aanmaken of beheren.

Als je de app gebruikt kan je jezelf ook een status toekennen, die doet denken aan WhatsApp. Door middel van een emoji met een korte tekst kunnen je close vrienden zien waar je mee bezig bent.

“Nieuwe manieren van communiceren”

Instagram Threads
Instagram

Maar of die app écht noodzakelijk is om met je close vrienden in contact te blijven is natuurlijk de vraag. Volgens Facebook was er wel nood aan Threads. “De laatste jaren hebben we verschillende nieuwe manieren van communiceren gelanceerd. Van het principe van Stories tot Direct Message. Maar voor de kleinere vriendengroepen merkten we dat er meer nood was aan een alledaagse connectie. Daarom bouwden we Threads, omdat je op die manier makkelijk kan communiceren met een kleine vriendengroep, zodat zij weten waar je mee bezig bent”, zegt Facebook in het statement.

Eigenlijk heeft Facebook een nieuw soort Instagram gecreëerd dat enkel bedoeld is voor je nabije vriendengroep. Of we daar echt op zaten te wachten? Waarschijnlijk niet, maar oordeel vooral zelf. De app is vanaf nu gratis te downloaden voor iOS en Android.

Gesponsorde artikelen