Gerucht: iPhone 6s (Plus) en SE krijgen geen updates meer

Apple lijkt niet van plan om de iPhone 6s en 6s Plus uit 2015 en de iPhone SE uit 2016 volgend jaar nog updates te geven. Het zijn op dit moment de oudste modellen die ondersteund worden door iOS 14, maar een upgrade naar iOS 15 zit er waarschijnlijk dus niet meer in.

In het nieuws: Het is de Israëlische website The Verifier die met een rapport komt over de plannen van Apple in verband met updates naar iOS 15. Zij schrijven dat de iPhone 6s, 6s Plus en SE vanaf volgend jaar niet meer ondersteund zullen worden.

  • De website heeft een redelijk betrouwbare geschiedenis als het op gelijkaardig nieuws aankomt. Volgens 9to5mac rapporteerden ze in het verleden correct dat de iPhone 5s en iPhone 6 geen updates meer zouden krijgen na iOS 12. Vorig jaar wisten ze ook te melden dat alle toestellen met iOS 13 ook zouden kunnen updaten naar iOS 14.
  • Helemaal verrassend is het nieuws ook niet. De iPhone 6s (Plus) uit 2015 en de eerste versie van de SE uit 2016 zijn indertijd gelanceerd met iOS 9. Dat wil zeggen dat ze maar liefst vijf grote updates van iOS hebben meegemaakt. Daarmee zijn ze – samen met de iPhone 5S – de langst ondersteun de iPhones ooit.
    • Apple bevestigt ook nog maar eens dat het zijn toestellen lang van updates blijft voorzien. Iets wat bij Android-smartphones vaak veel minder het geval is. Die moeten het dikwijls stellen met maximum drie updates.

Wat wil dat precies zeggen? Als het nieuws klopt, zal je de modellen iPhone 6s, 6s Plus en SE volgend jaar niet kunnen updaten naar iOS 15. Je kan die toestellen dan wel nog gebruiken, maar zal na verloop van tijd bepaalde problemen ondervinden. Zo worden veiligheidslekken niet meer gedicht en zullen nieuwere applicaties niet meer ondersteund worden.

Meer
Lees meer...