Jacques Vermeire geeft meer uitleg bij stopzetten van ‘De Vermeires’

Na amper één seizoen wordt de realityreeks De Vermeires op VTM al stopgezet. Dat besliste Jacques Vermeire zelf. Hij heeft nu ook voor het eerst gereageerd op die opvallende beslissing.

Begin dit jaar werden vader Jacques, dochter Julie en zoon Maxime in De Vermeires de nieuwste toevoeging aan het realitylandschap in België. In zes afleveringen konden kijkers het reilen en zeilen in de familie volgen. Die afleveringen konden online op heel wat kritiek rekenen en ook de kijkcijfers stelden teleur. Tijdens de eerste aflevering kon de familie nog op een half miljoen kijkers rekenen, maar dat aantal daalde de tweede week al met meer dan 100.000 kijkers. Vader Jacques trok daarop zelf de strekker uit het programma.

In Dag Allemaal heeft hij nu uitleg gegeven bij dat stopzetten. “Er komt geen tweede reeks. Ik heb er zelf de stekker uitgetrokken, op een vriendelijke manier”, legt hij uit.

Kritiek

“Waarom heb ik die docusoap gedaan? Twee redenen: voor de carrière van mijn kinderen, en omdat het plezant zou zijn. Maar is het plezant geworden? Nee, niet voor mij en niet voor mijn kinderen. Vijf maanden aan een stuk heb ik zware kritiek over mij heen gekregen, volle bak, en dat begon al op voorhand. En dan de manier waarop Julie werd aangepakt … Dat breekt mijn vaderhart. Dus waarom zouden we het nog doen? Julie komt wel op haar ­pootjes terecht, er is niets gebeurd.”

“Kijk, ik kan tegen een stootje. Ik heb in m’n carrière drie golven van kritiek gehad: de eerste bij de film Max in 1994, dan bij mijn overstap naar VTM waar ik van journalisten de prijs van het slechtste programma kreeg, en de derde golf was nu. Dit is een voetbalmatch die ik verloren heb met 0-3. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik zeg: laat het zijn. Ik val niemand aan, ieder zijn mening. Maar dit wil ik niet nog eens meemaken. Er zijn benamingen gebruikt … Sorry, daar ben ik een beetje te oud voor. Ik wil mij niet bezighouden met negativiteit, ik wil me amuseren”, besluit Jacques Vermeire.

Meer
Lees meer...