Jacques Vermeire wil geen nieuw seizoen ‘De Vermeires’

Slecht nieuws voor de fans van realityprogramma’s want De Vermeires zal niet meer terugkeren naar VTM. Dat maakte Jacques Vermeire zelf bekend in zijn meest recente zaalshow. De beslissing kwam er na aanhoudende kritiek op het gezin.

Begin dit jaar werden vader Jacques, dochter Julie en zoon Maxime de nieuwste toevoeging aan het realitylandschap in België. In zes afleveringen konden kijkers het reilen en zeilen in de familie volgen. Die afleveringen konden online op heel wat kritiek rekenen en ook de kijkcijfers stelden teleur. Vader Jacques zou nu willen stoppen met de reeks, maar dat wil niet meteen zeggen dat het echt over en uit is voor De Vermeires.

De Vermeires

De laatste jaren wordt Vlaanderen weer overspoeld met realityprogramma’s over de bekendste families in het land. Op VRT 1 hebben we Chateau Planckaert en Play4 maakte ondertussen al vier seizoenen van De Verhulstjes

Begin dit jaar kwam VTM na De Pfaffs opnieuw met een eigen realityserie. Deze keer over de familie Vermeire. In de reeks zagen we hoe zoon Maxime na een stukgelopen relatie terug thuis kwam wonen, hoe Julie is gaan samenwonen in Kortrijk en hoe Jacques nog steeds probeerde mee te zijn met zijn tijd. Daarnaast maakten we ook kennis met Sunny, het hondje van dochter Julie.

Geen nieuw seizoen (?)

Hoewel het er even op leek dat VTM opnieuw een succesformule had gevonden, bleven de overtuigende kijkcijfers toch achterwege. Tijdens de eerste aflevering kon de familie nog op een half miljoen kijkers rekenen, maar dat aantal daalde de tweede week al met meer dan 100.000 kijkers.

Daarnaast kon het ook op het internet op heel wat kritiek rekenen. En dat zou de reden zijn waarom Jacques Vermeire niet wil verdergaan met de reeks. Dat bevestigde hij ondertussen al aan Het Nieuwsblad. Toch zou VTM nog niets afweten van een officiële beslissing. De kans bestaat dus nog steeds dat de reeks verdergaat met dochter Julie Vermeire.

Meer
Lees meer...