Jason Bateman verlaat ‘Project Artemis’ met Scarlett Johansson en Chris Evans wegens creatieve meningsverschillen

Acteur Jason Bateman heeft zich zonet teruggetrokken uit de regisseursstoel van de aankomende film Project Artemis. Dat is het grote filmproject van AppleTV+, waarvoor ze meer dan 100 miljoen dollar (zo’n 93,9 miljoen euro) neertelden. Daarin zullen Marvelacteurs Scarlett Johansson en Chris Evans de hoofdrollen spelen, meldt Deadline.

Scarlett Johansson (Black Widow) en Chris Evans (Captain America) zullen opnieuw samen in een film te zien zijn. Zij zullen namelijk de hoofdrollen spelen in de aankomende film Project Artemis. Daarvoor was Ozark-acteur Jason Bateman aan boord om te regisseren. Maar Bateman besloot echter recent om het project te verlaten.

Project Artemis

Evans en Johansson wisten blijkbaar niet wat doen na Avengers: Endgame. Zo zouden ze op zoek zijn gegaan naar een filmproject dat ze samen konden doen. En die vonden ze met Project Artemis, waarin ze dus de hoofdrollen zullen vertolken. Apple wou die film koste wat kost bemachtigen en was zelfs bereid om daarvoor een deal van meer dan 100 miljoen dollar (zo’n 93,9 miljoen euro) te sluiten.

Verdere details over de aankomende film worden goed geheim houden, maar we weten wel dat het verhaal zou draaien rond de ‘Space Race’ tussen de VS en de Sovjet-Unie.

Bateman

Naast dat Johansson de hoofdrol zal spelen in Project Artemis, zal ze ook de film producen. Dit zal ze samen met Jonathan Lia en Keenan Flynn doen via hun productiebedrijf These Pictures. Die schreven en ontwikkelden ook het script. Het scenario komt van Rose Gilroy, dochter van schrijver-regisseur Dan Gilroy en actrice René Russo (Thor). Bateman zou regisseren en producen via zijn filmproductiebedrijf Aggregate.

Deadline heeft nu onlangs uit bronnen vernomen dat Bateman en These Pictures wederzijds het besluit hebben genomen om ieder hun eigen weg uit te gaan. De reden zouden creatieve verschillen zijn. Ze zeiden wel dat ze zullen blijven zoeken naar het juiste project om samen aan te werken in de toekomst.

Bateman is naast Ozark, waar hij Marty Byrde speelt, ook gekend voor Arrested Development, Game Night, Horrible Bosses, Bad Words en The Change-Up naast Ryan Reynolds.

Meer
Lees meer...