Jason Momoa scheert zijn lange haren af, maar het is voor het goede doel

Sinds Jason Momoa (43) meer dan tien jaar geleden doorbrak als Khal Drogo in het eerste seizoen van Game of Thrones hebben we de Hawaiiaanse acteur zo goed als enkel nog maar met lange haren gezien. Daar is nu echter verandering in gekomen. Momoa heeft namelijk zijn haar afgeschoren. Dat deelde de acteur zelf met een confronterende video op Instagram, waarin hij ook uitleg gaf bij zijn opvallende beslissing.

Op dinsdag 6 september deelde Jason Momoa voor zijn meer dan 17 miljoen volgers op Instagram een opvallende video. De 43-jarige acteur liet er namelijk zijn haar afscheren. De video begint met Momoa die zijn vlecht vasthoudt en toont aan de camera. Ondertussen is een vrouw met een tondeuse de rest van het haar van de Aquaman-acteur aan het trimmen.

Tijdens de video doet Jason Momoa, die duidelijk niet volledig op zijn gemak is, een oproep aan zijn volgers. Hij roept hen op om zo weinig mogelijk plastic, en dan vooral zogenaamd single use plastics, te gebruiken. Die vervuilen namelijk zeer sterk onze oceanen, iets wat de voormalige eilandbewoner nauw aan het hart ligt.

Aluminium in plaats van plastic flessen

Momoa heeft het later in de video meer specifiek over plastic flessen. “Plastic flessen zijn belachelijk. Neem een flacon mee of gebruik zoals steeds meer mensen een fles uit aluminium. Dat is fantastisch. Dus, aloha, we blijven ervoor strijden”, eindigt hij zijn video. Daarbij toont Jason Momoa zelf een aluminium, herbruikbaar alternatief om uit te drinken van het merk Mananalu. Dat is een bedrijf dat zo’n flessen maakt en opgericht is door de acteur zelf.

Het is overigens niet de eerste keer dat Jason Momoa iets gelijkaardigs doet om aandacht te vragen voor plasticvervuiling. In 2019 filmde de acteur hoe hij zijn iconische baard afscheerde. Dat deed hij ook voor het bedrijf Mananalu, dat toen juist water in recycleerbare blikken op de markt had gebracht.

Bekijk hier de video van Jason Momoa:

Meer
Lees meer...