Jimin (BTS) lost aanstekelijke single ‘Smeraldo Garden Marching Band (feat. Loco)’

Jimin van BTS heeft de eerste single van zijn tweede soloalbum ‘MUSE’ gelost. Het gaat om het vrolijke Smeraldo Garden Marching Band, waarvoor hij samenwerkte met de Zuid-Koreaanse rapper Loco. De single kreeg al meteen een videoclip, die eigenlijk een live performance is van het nummer.

Volgende maand verschijnt het tweede soloalbum van Jimin van BTS. Het album kreeg de naam ‘MUSE’ en zal bestaan uit zeven nummers. Een daarvan, het fannummer Closer Than This, verscheen al in december van vorig jaar. En nu kennen we ook de tweede single. Smeraldo Garden Marching Band (feat. Loco) is de officiële prerelease track voor het album en zet al meteen een vrolijke toon.

Smeraldo Garden Marching Band (feat. Loco)

Voor Smeraldo Garden Marching Band liet Jimin zich inspireren door het iconische album ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ van The Beatles. De naam ontstond tijdens de voorbereidingen op het eerste album van Jimin, ‘FACE’, dat vorig jaar verscheen. Jimin verwees toen naar de schrijvers waarmee hij samenwerkte als de “Smeraldo Garden Marching Band”. Het nummer is zo dus een ode aan zijn team. In het nummer is een grootschalige marching band te horen, maar toch heeft het ook een pop- en hiphopgehalte. Het resultaat is een vrolijk zomernummer met een aanstekelijke choreografie.

Smeraldo heeft ook een speciale betekenis voor fans van BTS. In de aanloop naar het album ‘Love Yourself: HER’, dat in 2017 uitkwam, verscheen er een mysterieuze blog met de naam Smeraldo. De naam verwees naar een fictieve bloem, die een rol speelde in de backstory van het album.

Ook in de “videoclip” is de stempel van ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ van The Beatles aanwezig in de setting en de kleurkeuze. We moeten videoclip hier trouwens tussen aanhalingstekens zetten, want hoewel de video eruitziet als een sterk uitgewerkte videoclip, gaat het eigenlijk om een live optreden van Jimin en rapper Loco. Het duo wordt begeleid door een groep dansers van verschillende leeftijden en een liveband bestaande uit producers Pdogg, Ghostloop en Evan.

De rest van het album ‘MUSE’ verschijnt op vrijdag 19 juli.

Bekijk hier de track video:

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...