Jimin (BTS) lost nieuw nummer ‘Closer Than This’

Jimin van BTS heeft vandaag een nieuw nummer gelost. Dat is op zich niet zo vreemd, maar de zanger zit op dit moment – net zoals al zijn groepsgenoten – in het leger om zijn verplichte militaire dienstplicht uit te voeren. Jimin bereidde het nummer voor z’n vertrek voor en heeft het nu, samen met een videoclip, uitgebracht.

Vorige week begonnen RM, Jimin, V en Jung Kook als de vier laatste leden van BTS aan hun legerdienst. Fans moesten daarbij niet meteen op hun honger blijven zitten. Zo verscheen diezelfde vrijdag al een performance video van Standing Next to You – Usher Remix van Jung Kook en kan je sinds kort kijken naar de documentaire BTS Monuments: Beyond the Star. Daarnaast lieten de leden van BTS ook weten dat ze nog heel wat zaken voorbereid hadden voor hun vertrek en het eerste daarvan is nu verschenen.

Closer Than This

Enkele dagen geleden deelde het officiële account van BTS op Instagram een Reel waarop Jimin te zien was met enkele dansers. Hij danste daarbij op een voor de fans nog compleet onbekend nummer, waarop de stem van Jimin wel al te horen was. Enkele minuten later volgde de officiële aankondiging van de single Closer Than This. En nu is het nummer, samen met een videoclip, verschenen.

Closer Than This is een nummer dat Jimin maakte voor zijn fans, de ARMY. Zo begint de videoclip met beelden van het productieproces voor het nummer. We zien Jimin samen met zijn producers praten over Closer Than This. “Het is een echt fannummer. We nemen geen afscheid voor altijd, maar kunnen elkaar voor een korte periode niet meer zien. Daarom zeggen we vaak: ‘Baby, don’t worry’. We zeggen dat ze zich geen zorgen moeten maken.”

In het nummer blikt Jimin terug op de afgelopen jaren waarin BTS en ARMY steeds zij aan zij stonden. In Closer Than This omschrijft hij de periode van zijn legerdienst als: “Je hand even loslaten, maar het is enkel een komma in ons verhaal”. Jimin benadrukt ook nog maar eens dat BTS niet denkt aan stoppen als groep zo zingt hij: “7=1, onze harten kloppen als één”. In de videoclip zien we heel wat oude beelden van Jimin en de rest van BTS maar ook gloednieuwe beelden van Jimin die door de straten loopt bij zonsondergang.

Bekijk hier de videoclip van Closer Than This van Jimin:

Meer
Lees meer...