Joost Klein geeft eerste concert na Eurovisiesongfestival

Het is ondertussen al iets meer dan een week geleden dat Joost Klein werd gediskwalificeerd op het Eurovisiesongfestival. Sinds het voorval in Malmö wacht Europa op een statement van de artiest. Dat kwam er nooit, maar gisteren stond Joost wel voor het eerst terug op een podium. Daar deed hij gewoon waar hij goed in was: performen.

Hoewel Nemo uit Zwitserland het Eurovisiesongfestival won, is die toch niet de meest besproken artiest van deze editie. Die eer is weggelegd voor Joost Klein. Hij werd als eerste artiest ooit gediskwalificeerd en stond zo zelfs niet in de finale. Iets waar heel wat fans van over de hele wereld niet mee akkoord gingen.

De fanbase van Joost Klein groeide in no time en ondertussen staat de teller van zijn Instagramaccount al op 1,7 miljoen volgers. Er waren dan ook heel wat mensen die uitkeken na het eerste concert van Joost na het voorval.

Festival

Dat eerste optreden stond gisteren gepland op een festival in het Nederlandse Enschede. Daar stonden de bezoekers uiteindelijk tot buiten de tent om Joost te kunnen zien optreden. Hoewel de belangstelling dus enorm was en velen hoopten op een statement, deed Joost gewoon waar hij goed in was: performen.

Het Eurovisiesongfestival kwam, om verstaanbare redenen, niet ter sprake. Het enige was Joost op het podium zei was “Mijn naam is Klein, maar je kunt me niet klein krijgen”. Daarmee verwees hij duidelijk naar alles wat er speelde tussen hem, de EBU en de cameravrouw die hij verbaal zou hebben aangevallen.

Na het optreden volgde er ook nog een korte tekst op Instagram: “Love always wins”, stond er op zijn story te lezen.

Bekijk hier enkele beelden van het optreden:

Meer
Lees meer...