K-popgroep FIFTY FIFTY stelt nieuwe leden voor, met enkele bekende gezichten

Na het vertrek van Saena, Sio en Aran uit het agentschap ATTRAKT en bijgevolg de K-popgroep FIFTY FIFTY liet het agentschap weten dat de groep nieuwe leden zou krijgen. Keena, die als enige originele lid wel besloot om te blijven, krijgt het gezelschap van vier nieuwe leden. En die zijn nu voorgesteld.

Hoewel de K-popgroep FIFTY FIFTY nog geen twee jaar bestaat, is er al heel wat gebeurd rond de groep. De bal ging in juni 2023 aan het rollen toen de vier toenmalige leden van de meidengroep een statement deelden waarin ze lieten weten dat ze hun agentschap ATTRAKT voor de rechter sleepten. De vier jonge vrouwen van tussen de 18 en 21 jaar oud meenden dat het agentschap onvoldoende aandacht had voor hun gezondheid en dat er geen transparantie was over hun financiën. Later gingen ze daarover verder in detail op Instagram.

In oktober volgde dan weer het nieuws dat Keena, het oudste lid van de groep, uit de rechtszaak stapte en terugkeerde naar ATTRAKT. De andere drie leden konden het agentschap toen wel verlaten. Zij begonnen later ook een rechtszaak tegen het agentschap waarin ze een schadevergoeding van 13 miljard won (ongeveer 8,7 miljoen euro) eisten. Eerder dit jaar werd de CEO van ATTRAKT vrijgesproken.

FIFTY FIFTY

De K-popgroep FIFTY FIFTY maakte haar debuut op 14 november 2022 met het nummer Lovin’ Me. Vier dagen later dropte de vierkoppige groep haar eerste EP ‘THE FIFTY’. Met die EP wisten ze niet meteen te scoren in de K-popmarkt, die vooral gedomineerd wordt door groepen van de Big 3-agentschappen en HYBE.

Dat veranderde echter toen de groep in februari vorig jaar hun tweede EP ‘The Beginning: Cupid’ uitbracht. Het titelnummer Cupid werd door een fan versneld en op TikTok gepost en die versie groeide uit tot een ongeziene hit op de app. De versnelde versie werd zo populair dat FIFTY FIFTY ook officieel een versnelde en volledig Engelstalige versie van het nummer loste. Cupid – Twin Version werd een enorme hit op apps als TikTok, waardoor de groep bekend werd tot ver buiten Zuid-Korea en zelfs een nummer mocht maken voor de film Barbie. Het leek allemaal op een sprookje, maar dat veranderde in juni 2023.

Rechtszaak

In de zomer van 2023 kwam het nieuws naar buiten dat alle vier leden van FIFTY FIFTY via de rechtbank probeerden om hun contract met ATTRAKT te beëindigen. Ze lieten weten dat het agentschap hun gezondheid verwaarloosde en ook niet transparant was over de financiële kant van hun verhaal.

Al snel reageerde ATTRAKT-CEO Jeon Hong-joon met een eigen rechtszaak. Hij sleurde op zijn beurt Ahn Sung-il van The Givers voor de rechter. Volgens Jeon had Ahn geprobeerd om de leden van FIFTY FIFTY met valse beloftes weg te lokken van ATTRAKT. Hij zou hen ook ingefluisterd hebben om een rechtszaak aan te spannen tegen ATTRAKT om hun contract met het agentschap te beëindigen.

In augustus verwierp de rechter de vraag van de vier leden om het agentschap te verlaten. Het viertal reageerde meteen door beroep aan te tekenen. In oktober maakten de vier leden van de meidengroep een nieuw account aan op Instagram, waarop ze dieper in detail gingen over waarom ze het agentschap willen verlaten. In het statement vertelden Aran, Sio en Saena over hoe ze elke dag op de weegschaal moesten staan en geen gram mochten bijkomen. Aran deelde ook dat een belangrijke operatie maandenlang uitgesteld werd omdat ze geen pauze mocht nemen. Van het vierde lid, Keena, waren er geen quotes te vinden. En dat was niet zomaar.

Nieuwe leden

Op 23 oktober 2023 liet ATTRAKT weten dat Saena, Sio en Aran het agentschap verlieten en dat ze dus niet langer deel zouden uitmaken van FIFTY FIFTY. Keena besloot om wel bij het agentschap te blijven en ATTRAKT liet al snel weten dat de groep ook zou blijven bestaan, maar dan met nieuwe leden naast Keena.

En nu zijn die leden bekend. Enkele weken geleden deelde ATTRAKT al een eerste video met de nieuwe leden. Daarin bleven die nog vrij anoniem, op enkele delen van hun gezicht of rug na. Toch konden enkele aandachtige kijkers al enkele meisjes herkennen. Maar nu is er een nieuwe video verschenen waarin we de vier nieuwe leden wél te zien krijgen. En daaruit blijkt dat de aandachtige speurders gelijk hadden.

Chanelle Moon, Yewon, Hana en …

Het eerste nieuwe lid is Chanelle Moon, die je kan kennen van haar deelname aan het programma R U Next?, waarin uiteindelijk de groep ILLIT gevormd werd. De Amerikaans-Koreaanse Chanelle Moon groeide al snel uit tot een favoriet, vooral bij de internationale kijkers van het programma. Maar uiteindelijk moest ze het programma verlaten in de laatste eliminatie voor de finale. Nu zal ze dus toch haar debuut maken, maar dan bij FIFTY FIFTY.

Ook het tweede nieuwe lid was te zien in R U Next?. Het gaat om Yewon, die de wedstrijd al iets eerder dan Chanelle moest verlaten. Over het derde en vierde nieuwe lid is minder geweten. We weten dat een van deze twee nieuwe leden Hana heet, maar verder is er geen informatie over haar bekend. Over het laatste nieuwe lid is zelfs de naam voorlopig niet geweten.

We weten wel dat FIFTY FIFTY op vrijdag 20 september een nieuw album zal uitbrengen en dat er in de aanloop daarnaar nog heel wat content zal verschijnen om de nieuwe leden te verwelkomen.

Meer
Lees meer...