K-popgroep Stray Kids kondigt samenwerking aan met Charlie Puth

De K-popgroep Stray Kids heeft een nieuwe single aangekondigd. Het gaat om een digitale single waarvoor de achtkoppige groep samenwerkte met de Amerikaanse zanger Charlie Puth. Het nummer kreeg de naam Lose My Breath en verschijnt op vrijdag 10 mei 2024.

Samenwerkingen van Westerse artiesten met K-popgroepen zijn al lang geen uitzondering meer. Zo werkte BTS ondertussen al samen met een heel arsenaal aan westerse artiesten waarvan Steve Aoki, Nicki Minaj, Halsey, Megan Thee Stallion, Coldplay, Ed Sheeran en Zara Larsson er maar enkele zijn. Maar ook andere K-popgroepen zijn tegenwoordig bedrijvig met samenwerkingen. Het gaat daarbij onder andere over BLACKPINK met Dua Lipa en Lady Gaga, B.I met Soulja Boy, LE SSERAFIM met Demi LovatoTXT met de Jonas Brothers en (G)I-DLE met Dimitri Vegas & Like Mike. En nu heeft Stray Kids een samenwerking te pakken.

Lose My Breath (feat. Charlie Puth)

Dinsdag kondigde Stray Kids een nieuwe single aan. Voorlopig krijgen we daarvoor enkel de poster te zien, maar die leert ons al dat het nummer Lose My Breath zal heten en dat het gaat om een samenwerking met de Amerikaanse singer-songwriter Charlie Puth. Het is niet de eerste keer dat Charlie Puth samenwerkt met een K-popartiest. Zo verscheen in juni 2022 de single Left and Right, waarvoor Charlie Puth samenwerkte met Jung Kook van BTS.

Niet alle fans zijn even tevreden met de samenwerking met Charlie Puth. De zanger steunt namelijk openlijk Israël tijdens de gewelddadige acties in Gaza die nu al enkele maanden aan de gang zijn. Daarom hopen sommige fans dat er ook een versie met enkel Stray Kids komt van het nummer.

Lose My Breath (feat. Charlie Puth) verschijnt op vrijdag 10 mei om 13 uur Zuid-Koreaanse tijd. Dit komt overeen met 6 uur ’s morgens Belgische tijd.

Meer
Lees meer...