Al 20.000 kandidaten om Klaasje te vervangen in K3

Studio 100 kreeg in de afgelopen weken al meer dan 20.000 inschrijvingen binnen om Klaasje te vervangen bij K3. Daarbij is het opvallend dat heel wat mannen hun kans willen wagen. Eén vierde van de kandidaten is een man. Daarnaast identificeert ook 13 procent van de inschrijvingen zich als ‘x’, dus non-binair of genderfluïde.

Enkele weken geleden kondigde Klaasje aan dat ze K3 zou verlaten. De blondine had lang en hard nagedacht over haar keuze. Hanne en Marthe willen daarentegen nog wel verdergaan met de (voorlopig nog) meidengroep. Daarom komt er nu een nieuwe editie van K2 zoekt K3 en heel wat mensen willen daarbij hun kans wagen.

K2 zoekt K3

Na het afscheid van Kathleen in 2009 ging Studio 100 al eens op zoek naar een nieuw K3’tje in het VTM-programma K2 zoekt K3. In 2015 volgde dan K3 zoekt K3 waarin een volledig nieuwe bezetting gezocht werd en nu, opnieuw zes jaar later, zoekt K3 vervanging voor Klaasje met K2 zoekt K3.

Bij de aankondiging van het afscheid van Klaasje maakte Gert Verhulst al meteen duidelijk dat er opnieuw gezocht zal worden naar vervanging. Daarbij benadrukte hij dat deze keer ook jongens zich konden inschrijven. En dat deden ze massaal. Maar liefst 24 procent van de kandidaten identificeert zich als man. Daarnaast identificeert 13 procent zich niet als man of vrouw.

Meer dan 20.000 inschrijvingen

In totaal gaat het nu al over meer dan 20.000 kandidaten voor dat ene plekje in K3. Ter vergelijking: in 2015 schreven zo’n 6.000 kandidates zich in voor de drie vrije plaatsen in K3. Het is dus duidelijk dat K3 nog steeds razend populair is.

Wie wil, kan zich nog steeds inschrijven via de website van Studio 100. Het is nog niet geweten wanneer de inschrijvingen zullen sluiten. Wel weten we ondertussen dat de zoektocht naar het nieuwe K3’tje in het najaar te zien zal zijn op televisie.

Lees ook:

Meer
Lees meer...