Kanye West: “Universal bracht mijn album uit zonder mijn weten en verwijderde samenwerking met DaBaby en Marilyn Manson”

‘Donda’, het nieuwste album van Kanye West, is dit weekend eindelijk verschenen. Maar dat is niet naar de zin van de rapper zelf. Via Instagram liet Kanye namelijk weten dat zijn label, Universal Music, het album uitbracht zonder zijn goedkeuring en dat ze daarbij een nummer verwijderd hadden.

We hebben er meer dan een jaar op moeten wachten, maar ‘Donda’, het nieuwste album van Kanye West, is eindelijk uit. Het album verscheen op zondag 29 augustus, maar daar was Kanye zelf niet helemaal tevreden mee.

“Geen akkoord gegeven”

Met een post op Instagram maakt de Amerikaanse rapper namelijk duidelijk dat hij geen toestemming gaf voor de release van het album, maar dat Universal het achter zijn rug uitbracht. De afgelopen weken hield Kanye wel al verschillende listen parties voor het album. Daarop liet hij z’n fans het album horen, waarna hij nog enkele aanpassingen kon doorvoeren bij nummers die niet volledig gesmaakt werden.

Het album was dus zo goed als af, maar toch was het volgens Kanye nog niet klaar voor release. En dat is niet het enige waarover hij boos is.

Jail 2

In dezelfde post op Instagram haalt de rapper ook aan dat het nummer Jail 2 zonder zijn weten van het album werd gehaald. Jail 2 was een collaboratie met DaBaby en Marilyn Manson. Het is niet geheel toevallig dat Universal ervoor koos om dat nummer van het album te verwijderen.

Zowel DaBaby als Marilyn Manson kwamen namelijk in opspraak. Bij DaBaby gaat het om een vrij recent incident waarbij hij op het podium van een festival enkele homofobe opmerkingen maakte. In de nasleep daarvan werd hij van de affiche van verschillende andere festivals gehaald en verdween ook de eerdere samenwerking van Kanye met DaBaby van de streamingplatforms. Maar ook dat zou dus niet de beslissing van Kanye zijn geweest, aangezien hij nu een nieuwe samenwerking met DaBaby wilde uitbrengen.

Marilyn Manson kwam begin dit jaar in opspraak nadat verschillende vrouwen naar buiten kwamen met getuigenissen over hoe de zanger hen misbruikte. Bij die vrouwen was ook Evan Rachel Wood, die je kan kennen als Dolores in Westworld. Zij was vormde enkele jaren een koppel met Manson en sprak eerder dit jaar de emotionele, fysieke en seksuele mishandeling waaraan ze tijdens die relatie onderworpen werd.

Bekijk hier de post van Kanye op Instagram:

Beluister hier ‘Donda’, het nieuwe album van Kanye West:

Meer
Lees meer...