‘Ye wordt mogelijk nieuwe creatief directeur van Louis Vuitton’

Volgens de Britse tabloid The Sun zou Kanye West, die nu luistert naar de naam Ye, in gesprek zijn om de rol van Virgil Abloh bij het modehuis Louis Vuitton over te nemen. Virgil Abloh was tot aan z’n dood creatief directeur bij het Franse modehuis en was een goede vriend van Ye.

Ye mag zich binnenkort misschien wel de creatief directeur van Louis Vuitton noemen. De rapper zou volgens The Sun aan tafel zitten met het modehuis om de rol van Virgil Abloh over te nemen.

Ye

De keuze voor Ye lijkt op het eerste zicht misschien vreemd, maar is niet helemaal onlogisch. Ye heeft namelijk al heel wat ervaring in de modewereld met zijn eigen label Yeezy. Met dat label werkte Ye zelfs al samen met Louis Vuitton aan een schoenenlijn.

Daarnaast is het ook niet onbelangrijk dat Ye een goede vriend was van Virgil Abloh. Ze hadden gelijkaardige visies op mode, waarbij ze beiden vooral inzetten op streetwear voor mannen. Daarnaast werkte Virgil Abloh ook al als creatief directeur bij Ye’s modehuis Donda en was hij als artistiek directeur verantwoordelijk voor het album ‘Watch The Throne’ van Ye en Jay-Z.

Virgil Abloh

Eind vorige maand moest de modewereld afscheid nemen van een grote naam. Virgil Abloh, de artistiek directeur van Louis Vuitton, verloor zijn strijd tegen kanker. Abloh vocht al jarenlang in stilte tegen de ziekte, maar overleed uiteindelijk op 28 november 2021 op 41-jarige leeftijd.

Als laatste eerbetoon heeft Louis Vuitton Virgils laatste collectie, die voor Spring-Summer 2022, alsnog gehouden. Op die show waren Ye en zijn ex-vrouw Kim Kardashian ook aanwezig.

Meer
Lees meer...