‘Just’ Ken van Barbie heeft wel degelijk een achternaam

De Barbiemania is nog lang niet gaan liggen. Al sinds de release van de film Barbie op 19 juli heeft iedereen het over Barbie, Ken en … Allan. Naast de belangrijke boodschap in de film, zijn er natuurlijk ook heel wat andere iconische momenten. Een daarvan is zonder twijfel de song I’m Just Ken. Maar is Ken wel just Ken? Hij blijkt namelijk een achternaam te hebben.

Barbie is zonder twijfel de meest populaire film van dit moment. De film kwam twee weken geleden uit, maar haalde in zijn eerste week al 180.000 Belgische bezoekers naar de bioscoop. Ook wereldwijd doet de film de box office ontploffen.

Just Ken

In de film zien we hoe Barbie (Margot Robbie) en Ken (Ryan Gosling) in de echte wereld terechtkomen en hoe dat enorme gevolgen heeft voor Barbieland. De vrouwelijke macht komt daar namelijk in gevaar nadat Ryan Goslings Ken in de echte wereld ziet hoe mannen nog steeds de machtigste zijn. Als gevolg daarvan creëren de Kens hun eigen mannelijke machowereld én hun eigen Mojo Dojo Casa House.

Maar uiteindelijk komt die toxic masculanity tot een einde na de showstopper I’m Just Ken, waarmee Goslings Ken een emotionele maar bizarre oorwurm aflevert. Maar die just Ken wordt nu toch in vraag gesteld, want het personage lijkt een achternaam te hebben.

Kenneth Sean Carson

Fans van de film hebben namelijk achterhaald dat Ken meer is dan alleen Ken. Hij blijkt namelijk een volledige naam te hebben, inclusief achternaam. Die luidt Kenneth Sean Carson, vernoemd naar Kenneth, de zoon van Mattel-oprichtster Ruth Handler.

Dat is op zich geen grote verrassing als je weet dat ook Barbie is vernoemd naar een kind van Handler, namelijk Barbara. De volledige naam van Barbie is dan ook Barbara Millicent Roberts. Hoe zowel Ken als Barbie dan precies aan hun tweede naam en achternaam zijn gekomen, is niet bekend.

Meer
Lees meer...