Kerstspecial ‘Dancing with the Stars’ krijgt eerste Belgische danskoppel van hetzelfde geslacht

Dit weekend staat er een speciale aflevering van Dancing with the Stars op de agenda. Daarbij zullen het niet de kandidaten van dit seizoen zijn die het tegen elkaar opnemen, maar wel de bv’s die in vorige edities te zien waren. Verschillende van deze deelnemers krijgen hun originele danspartner terug, maar andere wisselen van partner, waarbij James Cooke voor een primeur zorgt.

Omdat de volgende twee afleveringen van Dancing with the Stars op Kerstdag en Nieuwjaarsdag vallen, zullen die er anders uit zien dan we gewend zijn. Er komen namelijk nieuwe deelnemers die het in twee speciale afleveringen tegen elkaar zullen opnemen. Al is ‘nieuw’ misschien niet het juiste woord om de deelnemers te omschrijven.

Dancing With The Stars: Merry Christmas &  Happy New Year

Voor de twee specials keren namelijk enkele deelnemers uit de afgelopen twee seizoenen terug naar de dansvloer. Van het eerste seizoen zien we winnaar James Cooke en de twee andere finalisten, Kat Kerkhofs en Leen Dendievel terug. Van het tweede seizoen gaat het om winnares Julie Vermeire, derde plaats Jani Kazaltzis en Ian Thomas, die vierde werd.

Zij zullen in de twee afleveringen hun beste dansbeentje voorzetten, maar zullen ook herinneringen ophalen aan het afgelopen jaar en zullen ook hun voornemens en wensen voor 2022 delen. Maar het blijft natuurlijk wel een wedstrijd. In de tweede special, die op 1 januari 2022 wordt uitgezonden, zal dan ook de winnaar gekroond worden. De vertrouwde jury zal daarbij de optredens opnieuw voorzien van commentaar en punten.

Eerste koppel van zelfde geslacht

Jani Kazaltzis zal opnieuw dansen met zijn partner Björk Gunnarsdóttir, met wie hij in 2019 derde werd. Ook Ian Thomas danst opnieuw met zijn vertrouwde partner Natascha Dejong. De andere deelnemers krijgen nieuwe partners. Zo zal Kat Kerkhofs dansen met Simone Arena, die in dit seizoen van Dancing with the Stars de partner is van Nina Derwael. Julie Vermeire zal dansen met Adrián Barinaga, die nu met Nora Gharib danst. Leen tot slot, danst met Sander Bos, die we dit seizoen aan het werk zien met Delphine van Saksen-Coburg.

Maar het is vooral de partner van James Cooke die opvalt. Hij zal namelijk dansen met een man. Iets wat in België nog nooit eerder gebeurde in het programma. In de Verenigde Staten danste Jojo Siwa eerder dit jaar wel al met een vrouwelijke partner. Maar in België ging het in Dancing with the Stars tot op heden altijd om gemengde koppels. “Twee seizoenen geleden heb ik Dancing With The Stars mogen winnen en dat is nog altijd één van de hoogtepunten van de vijf jaar dat ik tv maak”, vertelt James Cooke. “Nu mag ik dansen met een man. Met Frank dan nog. Dat is geen normale man, dat is echt een mán. Ik denk dat we anno 2022 een boodschap naar buiten mogen brengen van: dit is niet meer dan normaal.”

Aangezien Kat Kerkhofs op de dansvloer te zien zal zijn, neemt Viktor Verhulst de presentatie voor twee weken van haar over. We krijgen zo dus vader en zoon Verhulst voor de eerste keer samen te zien als presentatieduo. Vanaf zaterdag 8 januari 2022 is het opnieuw aan de deelnemers van het huidige seizoen en keert Kat terug als presentatrice.

James en Frank dansen een Weense wals:

Dancing with the Stars James Frank
Play4

Kat en Simone dansen een Argentijnse tango:

Dancing with the Stars Kat Simone
Play4

Jani en Björk dansen een samba:

Dancing with the Stars Jani Björk
Play4

Julie en Adrián dansen een chachacha:

Dancing with the Stars Julie Adrián
Play4

Ian en Natascha gaan voor een moderne dans:

Dancing with the Stars Ian Natascha
Play4

Leen en Sander dansen een quickstep:

Dancing with the Stars Leen en Sander
Play4

De specials van Dancing with the Stars worden uitgezonden op zaterdag 25 december 2021 en zaterdag 1 januari 2022 telkens om 19.45 uur op Play4 en GoPlay.be.

Meer
Lees meer...