Prinses Delphine zal voor het goede doel schitteren in ‘Dancing With The Stars’

Na de recente vervoeging van zanger Metejoor, zal nu ook prinses Delphine van Saksen-Coburg, de dochter van koning Albert en (half)zus van koning Filip, de komende weken en maanden dé ultieme dansuitdaging aangaan in Dancing With The Stars. Maar dat doet de prinses wel niet zomaar, via haar deelname aan het Play4-programma zal ze samen met Make-A-Wish de droom van een bijzondere jongen laten uitkomen. Van een nobele daad gesproken!

In het derde seizoen van de populaire danswedstrijd Dancing With The Stars zal de prinses samen met haar Nederlandse danspartner Sander Bos, de kunst van het dansen proberen onder de knie te krijgen. Daarmee zet ze zich ook in voor een goed doel en zal ze een groot feest organiseren voor een dappere jongen en zijn familie.

Voor het goede doel

“Door mee te doen aan dit dansavontuur, hoop ik nog meer aandacht te kunnen vestigen op het mooie en vooral belangrijke werk van Make-A-Wish”, vertelt prinses Delphine. “Make-A-Wish gebruikt de kracht van hoop en liefde om de pijn en het verdriet, die families met zieke kinderen krijgen te verduren, te kunnen verzachten. En ik vind dat dansen daar bijhoort, want ook dat helpt ons om het leven te omarmen en het nog meer betekenis te geven. Ja, dit zal een uitdaging worden, zowel mentaal als fysiek, maar dat is niets vergeleken met de uitdagingen waar zieke kinderen en hun families mee geconfronteerd worden”, verklaart ze.

“Ongemakkelijke pasjes op feesten en recepties”

En een uitdaging zal het worden, want de prinses heeft helaas geen enkele danservaring. Gelukkig kan ze wel beroep doen op haar danspartner en de andere professionals van het programma.

“Ik heb absoluut geen danservaring”, zegt de royal. “Dus ik heb geen idee hoe ik eraan moet beginnen, want de enige kennis van danspasjes die ik heb beperkt zich tot enkele, vaak ongemakkelijke, danspasjes op trouwfeesten en recepties.” Maar de prinses kijkt er wel naar uit om de kunst van het dansen te leren. “Ik hoop dat ik dankzij mijn danspartner Sander en de andere Dancing With The Stars-professionals stapje per stapje een waardige danser en tegenstander zal kunnen worden. Tegelijkertijd wil ik ook hard werken om Make-A-Wish met heel mijn hart en ziel te ondersteunen.”

Dancing With The Stars

Dat maakt Prinses Delphine de vijfde kandidaat die zal meedoen aan het Play4-programma. Recent werd nog meegedeeld dat zanger Metejoor zou meedansen, naast #LikeMe-acteur Maksim Stojanac, Olympische kampioene Nina Derwael en seksuologe Lotte Vanwezemael (ook wel bekend als Seksuolotte). De rest van de kandidaten moet nog worden bekendgemaakt.

De start van de repetities verliep alvast niet zo vlot, want prinses Delphine raakte onlangs besmet met corona. Hierdoor loopt ze een beetje achter op schema, meldde Het Nieuwsblad

Dancing With The Stars verschijnt dit najaar nog op Play4.

Meer
Lees meer...