Left Right
scrollTop top

Kitten ernstig mishandeld in Mol: besmeurd met lijm, in plastic zak gestoken en ondervoed


Kitten toegetakeld Mol
© Facebook @ De Poezencentrale

Drama in het kattenasielcentrum ‘De Poezencentrale’ in Mol. Een vrijwilliger trof zaterdagmiddag in de gemeente een kitten aan in een plastic zak. Het dier was ondervoed en besmeurd met sterke lijm.

Facebook @ De Poezencentrale

Uit de zak zou een hels gekrijs gekomen zijn. Daarin zat het jonge katje vast, gewikkeld in een zakdoek en een stukje keukenrol. Daarom verwittigde een buurtbewoner de Poezencentrale. “Meteen kwam er een felle geur uit de zak en een ongelooflijk gekrijs”, laat de Poezencentrale Mol weten via Facebook. “Het kitten was plakkerig en hij rook naar een soort chemisch product.”

(Alarmerend WWF-rapport: 68 procent van onderzochte dieren verdwenen sinds 1970.)

Sterke lijm

Facebook @ De Poezencentrale

De vrijwilliger bracht het dier meteen over naar de Poezencentrale. De vrijwilligers stelden er vast dat de situatie nog erger was dan op het eerste zicht. “De lijm was ijzersterk, dit was niet zomaar een lijm”, klinkt het. “Het kitten krijste van de honger, kou en pijn. Meteen staken we het kleintje in bad, maar de lijm loste met niets.”

(Kolibries hebben opvallend nachtleven: dagelijkse “mini-winterslaap”.)

Hongerig

Facebook @ De Poezencentrale

Het katje bleek ook ernstig ondervoed te zijn. Het dier woog nog maar amper 250 gram, terwijl het al minstens 400 gram had moeten wegen om gezond te zijn. “We moesten ervoor zorgen dat het kitten weer opwarmde en dat we hem al wat eten konden geven”, klinkt het verder. “We smeerden hem in met olijfolie, hij kreeg al een minipapje met flink wat glucose en deden een ritje naar de dierenarts om te zien of de vloeistof ook in zijn longen zat. Zijn longen klonken gelukkig zuiver.”

Meerdere badjes

Na het bezoek aan de dierenarts deden de vrijwilligers er alles aan om de lijm van het katje af te krijgen. Dat lukte uiteindelijk pas na verschillende badjes.

“Hij kreeg al een paar lekkere papjes en wat pijnstilling”, schreef de vrijwilliger nog. “We weten niet wat de volgende dagen gaan geven, maar lieve kleine Nand: we beloven je dat we ons uiterste best gaan doen.”

Op zoek naar getuigen

Facebook @ De Poezencentrale

Poezencentrale Mol is op zoek naar getuigen die gezien hebben wie de kat gedumpt heeft. Dat gebeurde in een gracht in de Klaverstraat in Mol.

Goede zielen, die de verzorging van het katje willen steunen, kunnen dat doen op het rekeningnummer BE85 6528 2347 3906 met als vermelding ‘Gift Nandje’.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170