‘Klopjacht’-kijkers noemen finale “oneerlijk” en uiten kritiek via sociale media

Het tweede seizoen van Klopjacht zit erop. Daarin was te zien hoe de twee overgebleven duo’s zich op de allerlaatste dag naar het extractiepunt moesten begeven. Eens ze daar waren aangekomen, moesten ze in een helikopter geraken. Eén probleem: die heli werd omsingeld door speurders. Beide duo’s werden gevat en de speurders kwamen dit seizoen als winnaar uit de bus. Al is die overwinning volgens de meeste kijkers oneerlijk.

Dat Vlaanderen een haat-liefdeverhouding heeft met Klopjacht, is al een tijdje bekend. Enkele weken geleden kwam het programma al eens onder vuur liggen nadat een kijker op TikTok een montagefout had gevonden. Maar toch bleven de meeste kijkers het programma trouw, tot nu. Tijdens de finale regende het namelijk aan negatieve en verontwaardigde reacties op sociale media.

Klopjacht

Gisteren was het tijd voor de grote finale van Klopjacht. Daarin bleven nog twee duo’s over: vriendinnen Zahna en Nisrine en broers Kevin en Gillian. Zij moesten tijdens de aflevering op het extractiepunt zien te geraken, waarna ze het land konden uitvluchten. Maar dat liep voor beide duo’s dus niet al te best af.

De speurders waren namelijk ook op de hoogte van de locatie van dat extractiepunt en besloten om de wachtende helikopter te omsingelen. Op die manier hadden de overgebleven duo’s geen schijn van kans en ging de overwinning dit seizoen naar de speurders.

Reacties

Maar daar gingen de meeste kijkers niet mee akkoord. Zij lieten via sociale media hun ontevredenheid blijken. Velen spraken over een “oneerlijke strijd” en een “duidelijk vooraf afgesproken scenario om de speurders te laten winnen”.

“De speurders hadden even goed 17 dagen niks kunnen doen en dan de laatste dag met z’n allen rond de heli gaan staan… op wat slaat dit?”, schrijft een kijker op Twitter. Een andere persoon geeft dan weer advies voor volgend seizoen. “Misschien meerdere punten of iets anders, maar als één punt omsingeld wordt door zes mensen, dan kan je er nooit geraken”, klinkt het.

Of alle commentaar invloed zal hebben op het derde seizoen en de inschrijvingen, dat valt af te wachten. Wie zelf wil deelnemen, kan zich nu inschrijven voor het derde seizoen van KlopjachtMeer informatie daarover vind je hier.

Bekijk hier enkele tweets over de finale van Klopjacht:

Meer
Lees meer...