‘Klopjacht’: Tweede duo ‘per ongeluk’ opgepakt

Afgelopen zondag was het op Play4 alweer tijd voor de tweede aflevering van Klopjacht. Nadat de speurders vorige week al een eerste deelnemer konden oppakken, was het ook deze week opnieuw meteen enorm spannend. Toch moesten de speurders profiteren van een toevalligheid om twee nieuwe kandidaten te kunnen vatten.

In Klopjacht moeten gewone Vlamingen proberen 400 uur uit de handen blijven van een team topspeurders. Als ze er op het einde in slagen om het extractiepunt te bereiken zonder gepakt te worden, maken ze kans op een geldprijs. De enige voorwaarde daarbij is dat ze in België blijven.

Polle, de marinier, werd vorige week al vrijwel meteen opgepakt aan een bos. Hij gaf de speurders verkeerde informatie over het eerste belangrijke punt, maar het is nu de vraag of ook het tweede opgepakte duo hen misleidt. Want in de aflevering van gisteren werden ook Ann-Sophie en Roxan gevat.

Klopjacht

Vorige week zagen we hoe 14 kandidaten aan Sint-Annastrand werden gedropt om van daar hun avontuur aan te vatten. Hoewel bijna alle kandidaten redelijk snel vertrokken van die plek en zich naar bekend terrein begaven, bleef West-Vlaming Polle toch nog in de buurt. Dat was een verkeerde zet, want hij werd vrijwel meteen gevat.

Door het snelle succes zijn de speurders er zeker van dat ze nog duo’s zullen kunnen vatten in de eerste uren en dagen van het spel. Daarbij legden ze deze week de focus op Jonna en Kevin, maar die bleken de speurders constant te slim af te zijn.

Ann-Sophie en Roxan

Ann-Sophie en Roxan hadden nog geen enkel spoor achtergelaten, maar toch waren zij de nieuwe slachtoffers van de speurders. Al tijdens de eerste dag van het programma, werden de twee per ongeluk gevat. De speurders waren namelijk op zoek naar Jonna en Kevin in Willebroek, maar stootten dus op een ander duo.

“Wat, twee meisjes?”, horen we de speurders in HQ zeggen. Het was dus duidelijk nooit de bedoeling om de twee vriendinnen op dat moment op die plaats te vatten. “Dit kan niet waar zijn”, klinkt het.

Klopjacht is elke zondag om 21 uur te zien op Play4 en via GoPlay.

Meer
Lees meer...