Nieuwe fuiftrend? Honderden aanwezigen op rave onder New Yorkse brug

Kosciuszko brug new york lockdown party
Twitter

In de New Yorkse wijk Brooklyn waren afgelopen weekend honderden mensen aanwezig op een rave onder de Kosciuszko-brug. Op sociale media circuleren beelden van video’s waarop sommige feestvierders maskers dragen, maar waarop geen afstand gehouden werd.

De nieuwswebsite Gothamist meldt dat het feest door de politie stilgelegd werd rond 4 uur ’s morgens. De illegale rave vond plaats onder de Kosciuszko-brug die de New Yorkse stadsdelen Greenpoint, Brooklyn, Long Island City en Queens met elkaar verbindt. De acts Pictureplane en DJ Mazurbate waren op dat moment aan het optreden.

Het feest werd georganiseerd door de zogenaamde ‘Renegade’-groep. Op 4 juli organiseerde die groep al een gelijkaardig evenement onder het mom van een Black Lives Matter-feest. Bij het feest van afgelopen weekend was dat aanvankelijk ook het geval, maar de party werd later gebrand als een inzamelingsactie voor de Legal Aid Society, de grootste aanbieder van rechtsbijstand in de VS.

(Coronabesmettingen in België blijven stijgen: ook aantal echtscheidingen gaat de lucht in.)

“Meer kunnen doen om veiligheid te garanderen”

De organisator gaf wel toe dat hij meer had kunnen doen om de veiligheidsmaatregelen te garanderen: “Als je denkt dat mensen niet bij elkaar zullen komen, ben je een dwaas”, zei de organisator die anoniem wenst te blijven. “We hebben de controle over het evenement echter verloren, omdat er veel mensen wilden komen. Mensen zitten al zo lang thuis.”

“De druk loopt steeds op en mensen willen een uitlaatklep. Dat is nu al aan het gebeuren. We kunnen feestjes op een veiligere manier organiseren of we kunnen doen alsof deze feestjes niet bestaan.”

(Wie ‘Passenger Locator’-formulier niet invult, riskeert boete van 250 euro.)

Maskers en handgel

De organisatoren namen wel degelijk enkele veiligheidsmaatregelen, waaronder een tafel met mondmaskers, handgel en gratis water. Ook werden er overal borden geplaatst waarop stond dat mensen maskers moeten dragen. De organisator schat dat 70 tot 80 procent van de aanwezigen een mondmasker droeg.

Tijdens het weekend voor deze rave vond in New York nog een concert plaats van de Chainsmokers. Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, reageerde al bijzonder afkeurend op het evenement: “Dat is respectloos, illegaal en onfatsoenlijk. De aanwezigen denken niet aan al die mensen die ze in gevaar brengen. Wat als één van hen ziek wordt en sterft? De coronamaatregelen in onze staat moeten beter gerespecteerd worden.”

(Vietnam zegt dat nieuwe stam van coronavirus drie keer zo besmettelijk is.)

Gesponsorde artikelen