Kylie Jenner gebruikt privéjet voor vluchten van 3 minuten: “Grotere CO2-voetafdruk met één vlucht dan anderen in een jaar”

Kylie Jenner ligt opnieuw onder vuur. De jongste Kardashian-zus pronkte recent met haar privéjet op Instagram, maar daarmee veroorzaakte ze heel wat ophef. Kylie gebruikt haar privéjet namelijk geregeld voor vluchten van minder dan een kwartier. Een keer nam ze zelfs haar jet voor een vlucht van amper 3 minuten.

Kylie Jenner wordt nu al enkele dagen online geviseerd als “klimaatcrimineel”. De aanleiding daarvoor is de vluchten die ze maakt met haar privéjet. Die vluchten kunnen, net zoals alle andere vluchten, online getrackt worden. Het Twitteraccount Celebrity Jets (@CelebJets) houdt bij wanneer celebrities met hun privéjets opstijgen en landen. Daarbij valt het op dat Kylie haar jet opvallend vaak gebruikt voor wel hel korte afstanden.

Vluchten van minder dan 15 minuten

Enkele dagen geleden deelde Kylie Jenner een opvallende foto op Instagram. Daarop is ze te zien samen met haar vriend Travis Scott en hun dochtertje Stormi. Het koppel staat tussen hun twee privéjets en Kylie gaf de foto de caption: “Nemen we de mijne of de jouwe?”. Veel fans omschreven het als “goals”, maar er kwamen ook meteen heel wat kritische reacties.

Gegevens van vluchttrackers toonden namelijk aan dat Kylie haar jet meerdere keren per week gebruikt voor afstanden die ze makkelijk met de wagen kan doen. Het gaat daarbij om vluchten van minder dan een kwartier en vaak verschillende op dezelfde dag. Het hoogtepunt (of ja, dieptepunt) was een vlucht van amper 3 minuten die Kylie maakte op 13 juli. Ze vloog daarbij van de luchthaven van Camarillo naar die van Van Nuys, allebei gelegen in Californië. De afstand met de wagen tussen de twee luchthavens is minder dan 40 minuten.

Langer onderweg

Voor een van de vluchten die Kylie Jenner onlangs nam, was ze zelfs langer onderweg door haar privéjet te nemen dan wanneer gewoon met de auto naar de bestemming was gereden. De luchthaven waar Kylie haar privéjet neemt, ligt namelijk op 30 minuten rijden van haar huis in Calabasas. Ze reed er toen naartoe om een vlucht van 12 minuten te nemen, terwijl ze ook gewoon naar haar bestemming had kunnen rijden. Die lag namelijk op 39 minuten rijden in de andere richting.

Als ze gewoon de wagen had genomen, had haar CO2-uitstoot een heel stuk lager gelegen. Op sociale media werd er dan ook woedend gereageerd. Want iedereen moet tegenwoordig z’n steentje bijdragen aan het klimaat, wat zich uit in het gebruiken van papieren rietjes of lage-emissiezones. Maar ondertussen kunnen celebrities wel zonder probleem hun vervuilende privéjet nemen om korte afstanden te doen. Veel mensen bestempelen Kylie Jenner daarom als een “fulltime klimaatcrimineel”.

Meer
Lees meer...