Laura Tesoro laat ‘Zwaartekracht’ van Regi zweven in eerste aflevering ‘Liefde voor Muziek’

Vanavond is het zover. Dan is de eerste aflevering van het jubileumseizoen van Liefde voor Muziek te zien op VTM. Het programma is ondertussen toe aan zijn tiende muziek en dat wordt natuurlijk gevierd. Maar liefst negen artiesten uit de negen vorige seizoenen nemen dit jaar deel. In de eerste aflevering staat de muziek van Regi centraal.

443 covers en 62 artiesten hebben we de afgelopen negen seizoenen al te zien gekregen in Liefde voor Muziek en dus was het tijd voor een jubileumeditie. Daarvoor selecteerden de makers van elk van de voorbije seizoenen één artiest die terugkeert.

Stan Van Samang (seizoen 1), Johannes Genard van School is Cool (seizoen 2), Clouseau (seizoen 3), Jasper Steverlinck (seizoen 4), Laura Tesoro (seizoen 5), Regi (seizoen 6), Tourist LeMC (seizoen 7), Suzan & Freek (seizoen 8) en K3 (seizoen 9) mogen zo hun koffers pakken. Samen trekt deze uitgebreide groep met 13 artiesten naar Villa La Clausade en wijndomein Mauguio in Frankrijk.

Zwaartekracht

Gisteren maakten we al bekend welke songs van Regi er te horen zullen zijn in de allereerste aflevering. Daarbij zullen hits als Vuurwerk, De Wereld Draait Voor Jou, Summer Life en Walk on Water alvast te horen zijn. Maar ook Zwaartekracht wordt in een nieuw jasje gestoken.

Voor die cover vertaalde Laura Tesoro de titel in Gravity en maakte ze er een groovy versie van. De originele song is er eentje van Regi en zangeres Emma Heesters, maar deze keer staat Laura Tesoro er dus alleen voor. Volgens Regi is het alvast een match made in heaven. “Als je hierop blijft stilzitten dan scheelt er iets met je DNA”, vertelt hij.

Liefde voor Muziek is vanaf 12 maart elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...