‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Regi hoor je in de eerste aflevering

Het tiende seizoen van Liefde voor Muziek komt eraan en het wordt een speciaal seizoen. Van alle voorgaande jaargangen keert er namelijk telkens één iemand terug voor dit jubileumseizoen. In de eerste aflevering nemen zij de muziek van Regi onder handen en dit is welke songs je zal horen.

443 covers en 62 artiesten hebben we de afgelopen negen seizoenen al te zien gekregen in Liefde voor Muziek en dus was het tijd voor een jubileumeditie. Daarvoor selecteerden de makers van elk van de voorbije seizoenen één artiest die terugkeert.

Stan Van Samang (seizoen 1), Johannes Genard van School is Cool (seizoen 2), Clouseau (seizoen 3), Jasper Steverlinck (seizoen 4), Laura Tesoro (seizoen 5), Regi (seizoen 6), Tourist LeMC (seizoen 7), Suzan & Freek (seizoen 8) en K3 (seizoen 9) mogen zo hun koffers pakken. Samen trekt deze uitgebreide groep met 13 artiesten naar Villa La Clausade en wijndomein Mauguio in Frankrijk.

Regi

In de eerste aflevering wagen de artiesten zich aan de heel diverse muzikale catalogus van Regi.

  • Clouseau brengt een eigen versie van Vuurwerk. Dat lied wordt gezongen door CAMILLE, maar is mede geschreven door Regi, samen met Stefaan Fernande. Die laatste werkte ook heel vaak samen met Clouseau, maar is helaas overleden. “We vonden het een mooie kans om Stefaan nog eens te groeten”, klinkt het.
  • Tourist LeMC gaat voor een lied van Regi samen met Niels Destadsbader, maar geeft er zijn eigen draai aan: De Wereld Draait Voor Mij.
  • Johannes Genard grijpt terug naar de tijd van Milk Inc. en brengt zijn versie van Land Of The Living. “Het heeft iets mythologisch en dat is een taal die mij altijd aanspreekt. Het is een nummer waar ik veel mee kon doen en ik heb er ook veel mee gedaan”, legt hij uit.
  • Laura Tesoro herwerkt Zwaartekracht dan weer tot de zeer groovy song Gravity. “Als je hierop blijft stilzitten dan scheelt er iets met je DNA”, is Regi meteen enthousiast.
  • K3 vertaalde Summer Life heel letterlijk en kwam zo uit bij Zomerlijf, een instant zomerhit volgens Regi.
  • Jasper Steverlinck haalt zijn indrukwekkende stem boven en voorziet Walk On Water van een vleugje Nina Simone. “Is het niet geweldig dat een song van Regi ook zoiets kan zijn?”, toont hij zijn enthousiasme.
  • Stan Van Samang gaat niet voor een klassieker van Regi, maar kiest voor het recente Horen, Zien en Zwijgen en zorgt zo voor kippenvel.
  • Suzan & Freek brengen een heel emotionele versie van Als Ik Mezelf Verlies en zorgen zo voor tranen bij Regi.

Tijdens het tiende seizoen zal de artiest die in de kijker staat telkens zijn, haar of hun aflevering afsluiten met een tribute song aan het vorige seizoen waaraan zij deelnamen. Voor Regi is dat uiteraard de monsterhit Kom Wat Dichterbij, die hij samen met Pauline en Jaap Reesema brengt. “Dat heeft zoveel voor mij betekend. Daar heb ik heel veel aan te danken voor mijn carrière en de carrières van mensen rond mij. Het zit voor altijd in mijn hart” klinkt het bij Regi.

Bekijk hier hoe de artiesten arriveren bij Liefde voor Muziek:

Liefde voor Muziek is vanaf 12 maart iedere dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...