‘Legally Blonde’ krijgt serie met Reese Witherspoon aan het roer

Elle Woods is back! Of dat is toch alleszins de bedoeling. Actrice Reese Witherspoon zou met haar productiebedrijf namelijk bezig zijn met een tv-reeks van Legally Blonde. Daarin zou ze ook opnieuw zelf te zien zijn in de hoofdrol.

Wie romcoms uit de vroege jaren 2000 zegt, zegt Legally Blonde. De film kwam uit in 2001 en werd meteen een groot succes. Ook voor actrice Reese Witherspoon, die toen de hoofdrol speelde, betekende het de start van een succesvolle carrière.

Meer dan twintig jaar later is de film nog steeds een fan favorite en werd er zelfs al een musical over gemaakt. Redenen genoeg dus om het verhaal nog eens een nieuw leven te geven. En dat nieuw leven zou er nu komen in de vorm van een nieuwe reeks met Reese Witherspoon aan het roer als producer. Dat meldt Deadline.

Legally Blonde

Voor wie even een opfrissertje nodig heeft: Legally Blonde gaat over Elle Woods (Witherspoon). Zij is een rijk meisje dat vooral houdt van dure en roze kledij. Wanneer haar vriendje het op een dag uitmaakt “omdat hij een slim meisje wil”, is Elle vastberaden om slimmer te worden. Daarom trekt ze naar de Harvard Law School.

Door het grote succes van de eerste film volgde er in 2003 ook nog een sequel Legally Blonde 2: Red, White & Blonde én een spin-off in 2009 met de naam Legally Blondes. Eerder was er al sprake van nog een spin-off en/of sequel, maar die plannen lijken nu ook concreet.

Tv-serie

Op dit moment zou Reese Witherspoon met haar productiebedrijf Hello Sunshine dus druk bezig zijn aan een tv-reeks rond het personage Elle Woods. Het zou gaan om een sequel waarbij we haar zoveel jaren later opnieuw volgen. Andere details over hoe de reeks er zou uitzien, zijn niet bekend.

Naast Witherspoon zouden ook Josh Schwartz en Stephanie Savage meewerken aan de reeks als scenaristen en producers. Zij maakten eerder al de hitserie Gossip Girl en zouden er dus wel eens voor kunnen zorgen dat Legally Blonde opnieuw een groot succes wordt.

Meer
Lees meer...