Prime Video werkt aan nieuwe film en televisieserie rond ‘Legally Blonde’

Goed nieuws voor de fans van nostalgie! Legally Blonde, het verhaal over het nogal naïeve blondje dat richting Harvard Law School trekt om te tonen dat ze toch slim is, krijgt een nieuw leven. Amazon Studios zou namelijk aan het werken zijn aan een film en tv-serie.

Wie romcoms uit de vroege jaren 2000 zegt, zegt Legally Blonde. De film kwam uit in 2001 en werd meteen een groot succes. Ook voor actrice Reese Witherspoon, die toen de hoofdrol speelde, betekende het de start van een succesvolle carrière.

Meer dan twintig jaar later is de film nog steeds een fan favorite en werd er zelfs al een musical over gemaakt. Redenen genoeg dus om het verhaal nog eens een nieuw leven te geven. En dat nieuw leven zou er nu komen in de vorm van een nieuwe reeks én film. Dat meldt Deadline.

Legally Blonde

Voor wie even een opfrissertje nodig heeft: Legally Blonde gaat over Elle Woods (Witherspoon). Zij is een rijk meisje dat vooral houdt van dure en roze kledij. Wanneer haar vriendje het op een dag uitmaakt “omdat hij een slim meisje wil”, is Elle vastberaden om slimmer te worden. Daarom trekt ze naar de Harvard Law School.

Door het grote succes van de eerste film volgde er in 2003 ook nog een sequel Legally Blonde 2: Red, White & Blonde én een spin-off in 2009 met de naam Legally Blondes. En daar zouden nu, meer dan 10 jaar later, dus nog eens nieuwe projecten bijkomen.

Amazon Studios

De goed geïnformeerde website Deadline meldt namelijk dat Amazon Studios aan het werken is aan een film én serie rond Legally Blonde. Daarvoor zouden ze in gesprek zijn met verschillende partijen. Het is niet de eerste keer dat er wordt gewerkt aan nieuwe Legally Blonde-projecten, maar de vorige jaren leek er nooit écht beweging in te komen.

Of de plannen van Amazon Studios deze keer ook concreet zullen worden, valt nog af te wachten. Maar naast Legally Blonde zou de studio ook werken aan nieuwe projecten rond RoboCop, Fame en Pink Panther.

Meer
Lees meer...