Legendarische groep Leopold 3, met Erik Goossens en Pat Krimson, maakt eenmalige comeback op ‘Tien Om Te Zien’

Komende zomer keert Tien Om Te Zien terug naar de zeedijk van Westende. Daar zal de hoogmis van de Belgische muziek vijf avonden te zien zijn. VTM heeft zojuist een reeks namen bekendgemaakt die zullen te zien en horen zijn op Tien Om Te Zien en daarbij valt vooral de naam van Leopold 3 op. Deze iconische popgroep van Erik Goossens, Pat Krimson en Stefan Wuyts viert namelijk een eenmalige comeback.

Wie deze zomer niet weet wat doen, kan altijd naar het strand voor een streepje muziek. Daar wordt namelijk in juli en augustus opnieuw het grootste muziekfeest van het jaar neergepoot met de terugkeer van Tien Om Te Zien. De opnames zullen doorgaan op 24 en 25 juli en 7, 8 en 9 augustus. Later worden de shows ook uitgezonden op VTM, al is nog niet bekend wanneer dat precies zal zijn.

Leopold 3

De meest opvallende naam op de line-up van Tien Om Te Zien van komende zomer is die van Leopold 3. Deze groep scheerde in ons land hoge toppen met hits zoals Volle Maan, Vergeet-mij-nietje en Zomernacht. Frontzanger Erik Goossens, toetsenist-gitarist Pat Krimson en drummer Stefan Wuyts hielden er in 1996 mee op. Maar nu keren ze eenmalig opnieuw samen voor Tien Om Te Zien, waar ze hun hit Zomernacht zullen brengen.

Tien Om Te Zien was knettergek. Leopold 3 was qua muziek niet echt rock ‘n roll, maar wij waren misschien wel de groep met de meeste rock ‘n roll daar aanwezig. Ik herinner me dat ik ooit een kepie van een politiecommandant heb ‘getjoept’ en die in het publiek heb gegooid. Die commandant was daar niet zo happy mee en wilde de opname zelfs stilleggen. Wij vonden dat leuk. Ondertussen zijn mijn wilde haren eraf, maar we gaan ons wel amuseren. De vraag om nog eens op te treden werd ons zoveel gesteld, dus we dachten: ‘why not?'”, zegt Erik Goossens over die opmerkelijke beslissing.

“Leopold 3 was in 1989 mijn eerste uitdaging in de muziekwereld en in 1993 was het hek van de dam. We stonden met drie nummer 1-hits op rij in Tien Om Te Zien en kregen drie keer een Gouden Oog als beste Belgische groep. Veel bands splitten of hebben ruzie, maar dat was bij ons niet het geval. Erik wou iets anders, ik had een hit te pakken met 2 Fabiola en wilde een nieuwe uitdaging. We zijn als vrienden uit mekaar gegaan. Het is fijn om elkaar terug te zien en nog één keer in Tien Om Te Zien te staan om onze fans een plezier te doen”, treedt Pat Krimson hem bij.

Andere namen

Naast Leopold 3 staan nog heel wat grote namen op Tien Om Te Zien. Zo verzorgt ook Clouseau een klassieker, namelijk Nobelprijs. Ook de M-Kids zorgen voor een nostalgisch moment. Gustaph zal dan weer zijn Eurovisiehit Because Of You brengen. André Hazes, CAMILLE en Pommelien Thijs tot slot zullen hun nieuwste hits zingen.

Meer
Lees meer...