Left Right
scrollTop top

Lewis Capaldi heeft al 11 nieuwe nummers geschreven: tweede album in 2021?


Lewis Capaldi Tweede Album 2021
© Shutterstock

Goed nieuws voor de fans van Lewis Capaldi! Want de Schotse zanger liet tijdens het eerste verjaardagsfeestje van z’n album ‘Divinely Uninspired To A Hellish Extent’ vallen dat hij al elf nummers voor z’n tweede album heeft geschreven. Wanneer dat uitkomt? “Hopelijk in de loop van volgend jaar!”

Lewis Capaldi bracht een jaar geleden z’n eerste (en nu al legendarische) album ‘Divinely Uninspired To A Hellish Extent‘ uit. En om dat te vieren organiseerde hij een Q&A met z’n fans. Die vond uiteraard online plaats, want de jonge Schot neemt het – zoals het hoort – heel serieus met de coronamaatregelen.

Tijdens het online vragenuurtje zamelde de zanger ook geld in voor CALM. Die afkorting is de naam van de Britse liefdadigheidsinstelling Campaign Against Living Miserably, die iedereen in moeilijkheden probeert te helpen met een online gesprekje.

In de loop van volgend jaar?

“Ik heb elf nummers voor het nieuwe album nu”, liet de Schotse zanger weten, voor hij nog groter nieuws bracht. “Hopelijk verschijnt het in de loop van volgend jaar.” En dat nieuwe album komt niet als vanzelf, liet ie eerder al tijdens een filmpje weten.

“Sorry dat jullie mij al zo lang moeten verdragen”, klonk het toen bij Lewis Capaldi. “Mocht dat enige troost bieden voor de mensen die met niet leuk vinden: de meeste mensen die een heel succesvol eerste album hebben, gaan verder met een enorm shockerend tweede album.”

Tegelijk moeilijk en bevredigend

Een opvolger maken voor zo’n succesvol album, is helemaal niet makkelijk. Dat vertelde Lewis Capaldi ook tijdens de Q&A. “Een opvolger schrijven voor deze big guy is tegelijk heel moeilijk en heel bevredigend. Het grootste deel van de tijd dat ik aan het eerste album werkte, heb ik het verpest.”

Vorige week nog loste Lewis Capaldi z’n eerste live EP, ‘To Tell The Truth I Can’t Believe We Got This Far‘. Dat album bevat – zoals “live EP” al doet vermoeden – allemaal live versies van de nummers van z’n eerste album. Tot nu waren die enkel op YouTube te vinden.

Eén van de nummers op het live album, is de versie die Lewis Capaldi (die onlangs nog Noel Gallagher coverde) van Someone You Loved bracht op de uitreiking van de BRIT Awards. Die avond ging de jonge Schot nog met twee prijzen naar huis.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452