Dit waren de BRIT Awards: Billie Eilish in tranen en Lewis Capaldi met een pintje

Elke artiest reageert anders op het winnen van een award. En da’s tijdens de uitreiking van de BRITs, de belangrijkste muziekprijzen van het Verenigd Koninkrijk, niet anders. Billie Eilish mocht de prijs voor Beste Vrouwelijke Internationale Solo-Artiest ophalen en speechte met een krop in haar keel. Lewis Capaldi mocht twee beeldjes ophalen, en reageerde met een flinke dosis humor én een pintje.

De BRIT Awards zijn voor het Verenigd Koninkrijk wat de Grammy’s zijn voor de Verenigde Staten. Het komt dan ook niet helemaal als een verrassing dat Billie Eilish één van de grote winnaars van de avond was. Een kleine maand geleden mocht zij daar vijf prijzen gaan ophalen.

Meer dan collega’s

In Londen werd Billie Eilish bekroond tot de Beste Vrouwelijke Internationale Solo-Artiest. Ze won de prijs van haar collega’s Lizzo, Ariana Grande, Camila Cabello en Lana Del Rey. Maar voor de jonge Amerikaanse (Eilish is nog maar net 18 geworden!) zijn de vrouwen méér dan collega’s.

“Jullie zijn de enige reden dat ik besta”, vertelde Billie Eilish in haar speech. “Thank you for you guys. Jullie verdienen dit”, verklaarde ze aan haar rolmodellen.

Eilish was dankbaar en emotioneel in haar speech. “Ik voelde me echt gehaat de laatste tijd. Maar toen ik hier op het podium stond, zag ik alleen maar lachende gezichten. Ik wilde er eigenlijk alleen maar van wenen. En ik wil nu ook wenen”, vertelde ze openhartig en met een duidelijke krop in haar keel.

No Time To Die

Eerder die avond had Billie Eilish ook al opgetreden tijdens de uitreiking van de belangrijkste muziekprijzen van het Verenigd Koninkrijk. Ze heeft er de eerste live-versie ooit van haar James Bond-nummer No Time To Die gebracht. Dat deed ze in het gezelschap van haar broer Finneas, componist Hans Zimmer, gitarist Johnny Marr en een indrukwekkend orkest.

Klaar voor kippenvel? Here you go:

Overleden oma

Een andere – niet zo verrassende – winnaar gisterenavond, was Lewis Capaldi (die op de Grammy’s nog verward werd met een seat filler). Hij mocht de prijs voor Beste Nieuwe Artiest in ontvangst nemen, en daarna nog even opnieuw op ’t podium klimmen, omdat z’n monsterhit Someone You Loved het Nummer van het Jaar was.

Lewis Capaldi’s speech was het complete tegenovergestelde dan die van Billie Eilish. Hij bracht z’n gekende gevoel voor humor én z’n pintje mee op het podium van de BRITs. “In tegenstelling tot wat velen denken, gaat het nummer niet over m’n ex-lief, die je nu elke avond in Love Island kan zien”, grapte hij.

“Het gaat eigenlijk over m’n oma, die jammer genoeg een paar jaar geleden overleden is”, gaat Lewis Capaldi verder in z’n prachtige Schotse accent. “En ik hoop zo hard dat ITV haar niet probeert te contacteren om mee te doen aan een reality dating show.”

De volledige lijst met winnaars kan je terugvinden op de website van de BRITs.

Meer
Lees meer...